Ingrediente

- 12 fire subţiri de praz

- 5 cepe mici

- 800 g carne de curcan

- 1 lămâie

- 500 g sos de tomate

- 4 foi de dafin

- 100 ml ulei

- 300 g măsline

- 1 lingură zahăr

- sare, piper

- 250 ml apă


Mod de preparare

Carnea de curcan se taie în bucăţi şi se găteşte la grill, asezonată cu sare şi piper.

Se spală prazul şi se curăţă, se păstrează numai partea albă. 

Ceapa, tăiată solzişori şi prazul în bucăţi de 2-3 cm, se călesc în ulei, la foc mic până se pătrund. 

Se adaugă şi sosul de tomate, apoi o cană de apă. 

Încearcă şi ciorba de praz

Se adaugă măslinele, se acopera oala cu capac şi se lasă la fiert. 

După 10 minute, se adaugă sare, piper, foile de dafin, zahărul şi se mai lasă la fiert încă 5 minute, apoi se dă vasul la cuptorul preîncălzit la 190 grade, pentru 15 minute. 

Se îndepărtează foile de dafin şi se serveşte delicioasa mâncare de praz cu măsline şi carne de curcan, fierbinte, alături de carnea de curcan. Poftă bună!


Sursă: a1.ro