Paste cu roşii şi busuioc

Pastele conţin destule fibre pentru a sătura şi pe cea mai gurmandă femeie,fără să aibă prea multe calorii. Şi,spre deosebire de alte alimente folosite în diete,pastele sunt foarte nutritive.

Ingrediente:

300 g paste
câteva frunze de busuioc
2 linguriţe de oţet balsamic (pentru 4 porţii)
2 roşii
2-3 căţei de usturoi
ulei de măsline

Mod de preparare:

Toacă usturoiul şi busuiocul. Amestecă-le şi pune-le într-un vas,apoi adaugă oţetul balsamic. Taie mărunt roşiile,pune-le peste usturoi şi busuioc,toarnă şi puţin ulei de măsline şi lasă-le la marinat. Fierbe pastele în apă cu sare şi,când sunt gata,trece-le printr-un jet de apă rece si lasă-le să se răcească. Amestecă pastele cu legumele şi serveşte-le.

Salată cu cartofi şi brânză

Cartofii sunt legume bogate în amidon,substanţă organică cu valoare energetică mare,care scade pofta de mâncare şi intensifică arderea grăsimilor.

Ingrediente:

300 g de cartofi
100 g de brânză feta
2 linguri de ulei de măsline
1 ardei gras
1 lămâie
busuioc,sare şi piper


Mod de preparare:

Cartofii întregi se pun la fiert într-o cratiţă umplută cu apă sărată şi se lasă circa 20 de minute. După aceea,se decojesc şi se taie cubuleţe. Pune-i apoi în vasul de salată şi toarnă ulei de măsline deasupra. Adaugă condimentele şi stoarce lămâia peste întregul amestec. La final,adaugă brânza feta,tăiată în bucăţele mărunte şi presară şi ardeiul gras tăiat cubuleţe.

Peşte la grătar

Carnea de peşte este bogată în proteine,minerale şi vitamine. În acelaşi timp,conţinutul de grăsimi,colesterol şi sodiu al acestui aliment este foarte scăzut.

Ingrediente:

300 g file de peşte slab (şalău,păstrăv)
1 lămâie
2 linguri de suc de roşii
coriandru
ulei de măsline
100 g de orez

Mod de preparare:

Amestecă şi lasă circa 5 minute la călit coriandrul cu sucul de roşii şi uleiul.
Între timp,pune orezul la fiert,la foc mic. Prăjeşte fileul de peşte pe grătar timp de 5 minute. Când este gata,stropeşte-l cu suc de lămâie şi adaugă sosul. Se seveşte cu orezul fiert ca garnitură.

Piept de pui cu mazăre păstăi

Este de preferat să foloseşti la mâncăruri pieptul de pui,partea cu cel mai mic conţinut de grăsimi. Găteşte carnea la cuptor sau la grătar,dar în niciun caz nu o prăji.

Ingrediente:

(pentru 4 persoane)
6 bucăţi de piept de pui dezosat
2 linguri de ulei de măsline
2-3 căţei de usturoi pisat
1 ceapă mică
450 g de mazăre păstăi
1 lămâie
2 linguriţe de zahăr brun
1 jumătate de cană de apă
1 lingură de suc de roşii

Mod de preparare:

Pune puiul în tigaia de teflon şi căleşte-l în două linguri de ulei de măsline. Scoate-l şi pune în uleiul încins usturoiul şi ceapa tăiate mărunt. Adaugă păstăile tocate şi lasă-le la călit până când devin verde deschis. Pune şi lămâia tăiată felii,zahărul brun,sucul de roşii,sarea şi un sfert de cană de apă. Adaugă,dacă este necesar,restul de apă. La final,pune şi bucăţile de pui şi acoperă-le bine cu sos.