Îmbină efectele masajului cu cele ale căldurii

Dacă tehnicile pe care le-ai încercat până acum nu au reuşit să te scape de stres şi de oboseală,trebuie să încerci această formă mai puţin obişnuită de masaj,care nu se realizează cu mâinile,ci cu pietre vulcanice încălzite la baie de aburi până la o temperatură de 40-50 de grade Celsius.

De ce este această tehnică atât de specială? Pentru că îmbină efectele terapeutice ale masajului cu cele ale căldurii şi pentru că stimulează punctele energetice ale organismului,aşa-numitele puncte chakra,care sunt legate de anumite organe ale corpului.

Cum se desfăşoară

După ce te-ai întins pe masa de masaj,specialistul în terapie geotermală (cum se mai numeşte această tehnică de masaj) îţi va aplica pe piele un ulei pentru masaj. Apoi,va aplica în anumite puncte energetice pietrele de culoare gri închis şi de diferite mărimi şi forme.

Temperatura lor nu este atât de ridicată încât să provoace senzaţie de arsură sau de usturime,ci doar de furnicături plăcute în tot corpul. Aceasta este etapa „pasivă” a masajului,în care pietrele rămân în poziţie fixă pe piele,preţ de câteva minute. Acestea sunt aşezate pe braţe,pe mâini,pe gât,de-a lungul coloanei vertebrale,inclusiv între degetele picioarelor şi pe masa de masaj (pacientul se aşază pe ele).

Citeşte mai mult pe clicksanatate.ro.