Acidul din aceste fructe acţionează ca un exfoliant,iar vitaminele A şi C sporesc producţia de colagen. Afinele luptă împotriva radicalilor liberi,care pot cauza riduri,şi menţin pielea hidratată.
 

Masca din afine antiîmbătrânire

 
Înainte de a aplica masca pe faţă,află dacă aceasta tolerează ingredientele. Testează pe o porţiune de piele,eventual pe unul din braţe,pentru că aici derma este mai sensibilă.
 
Spală-ţi faţa pentru a înlătura murdăria sau urmele de machiaj şi las-o să se usuce complet. Preferabil ar fi să te îmbraci într-un tricou de casă,mai vechi,pentru că afinele pătează!
 
Aplică masca pe faţă,începând de la bărbie în sus,având grijă să eviţi zona ochilor. Relaxează-te pentru aproximativ 15 minute înainte să o îndepărtezi cu puţină apă călduţă.
 

Ingrediente:

 
1 cană cu afine proaspete
1 cană de struguri negri fără sâmburi
2 linguriţe suc ​​de grapefruit
1 plic de gelatină,nearomată
 

Cum o prepari:

 
Clăteşte afinele şi strugurii,şi adaugă toate ingredientele într-un blender. Fă din ele un piure. Acoperă amestecul şi pune-l în frigider pentru 35-45 de minute,pentru a căpăta consistenţă. Scoate-l şi lasă-l să stea la temperatura camerei timp de 10 minute. Aplică compoziţia pe pielea curată. Găseşte un loc şi relaxează-te 15 minute.