Ce proprietăţi au ingredientele

 

Ai nevoie de albuşul de la un ou,2 linguriţe de zeamă de lămâie,o jumătate de lingură de miere dizolvată în puţină apă. Albumina din ou hrăneşte pielea,iar zeama de lămâie are proprietăţi astringente şi capacitatea de a curăţa şi purifica tenul,eliminând impurităţile şi bacteriile care obturează porii. În plus zeama de lămâie dă un ten mai luminos. Mierea acţionează ca un atispectic natural,având proprietăţi antibacteriene,hidratează şi hrăneşte tenul.  

 

 

Cum obţii masca

 

Într-un bol,amestecă albuşul cu zeama de lămâie. Cu o furculiţă,bate viguros amestecul până ce obţii  textură spumoasă. Adaugă mierea,amestecă din nou până omogenizezi. Spală-te pe faţă cu apă caldă,fără săpun,pentru a facilita curăţirea porilor. Pentru curăţarea şi lărgirea porilor poţi să-ţi expui tenul la abur. Prinde-ţi părul,ca să nu-l mudăreşti.

 

 

Cum o aplici

 

Aplică mascape faţă,în strat uniform,direct cu degetele sau cu o dischetă demachiantă. Evită conturul ochilor,al gurii şi nările,acolo unde pielea e mai fragilă şi se usucă mai uşor. Lasă să acţioneze 10-15 minute. Masca are textură destul de fluidă,de aceea e bine să stai la orizontală,nemişcată,în tot acest timp,ca să nu curgă. Apoi,spală-te pe faţă cu apă călduţă,fără a freca,asigurându-te că ai eliminat toate resturile. Tamponează-te apoi cu un prosop uscat şi hidratează pielea cu crema obişnuită.