Fiind o sursă de antioxidanţi,merişoarele sunt ingredientul perfect din măştile faciale,deoarece combat semnele de îmbătrânire premature,şi redau pielii elasticitatea,fermitatea şi strălucirea.

În plus,conţin un acid care are efect exfoliant,iar vitaminele A şi C ajută la îmbunătăţirea cantităţii de colagen produsă de piele,o menţin hidratată şi previn apariţia liniilor fine şi a ridurilor.

Citeşte şi:Cele mai eficiente tratamente antirid

Toate aceste motive,cu siguranţă,te vor convinge ca următoarea mască pe care o să vrei s-o aplici pe faţăpentru a hidrata şi hrăni pielea să fie pe bază de merişoare.

Reţeta măştii faciale pentru piele obosită

Ai nevoie de:

-1 cană de merişoare proaspete
-1 cană de struguri fără sâmburi
-2 linguri de suc de grepfrut

Mod de preparare:

Spală merişoarele şi strugurii,apoi pune-le în vasul blenderului şi procesează până se formează o pastă omogenă. Adaugi şi sucul de grepfrut la final şi amesteci din nou cu o lingură.

Citeşte şi:Răsfaţă pielea cu masca hidratantă cu roşie

Amestecul obţinut îl aplici pe faţă (evită zona ochilor) cu mişcări circulare şi masezi în primele 5 minute pielea şi apoi îl mai laşi să acţioneze 35-40 de minute,după care clăteşti cu apă rece.

Reţeta măştii faciale pentru piele strălucitoare

Ai nevoie de:

-5 linguri de suc de merişoare
-2 linguri de iaurt

Mod de preparare:

Amestecă cele două ingrediente. Pasta pe care o obţii o aplici pe faţă,în timp ce masezi cu mişcări circulare şi apoi o laşi să acţioneze 20 de minute,după care clăteşti cu apă rece. Aplică această mască în mod regulat pentru a reda tinereţea şi strălucirea pielii.