Beneficiile măştii faciale pe bază de unt

Aşadar,dacă ai pielea uscată,normală sau tenul gras,aceste măşti preparate de tine acasă,care sunt pe bază de unt,vor lăsa pielea strălucitoare şi catifelată. Sunt două reţete de măşti faciale de protecţie pe bază de unt. Iată care sunt:

Mască de faţă pe bază de unt şi mango

Această combinaţie de hidratare este deosebit de eficientă în tratarea pielii uscate. Proprietăţile sale emoliente ajută şi hidratează pielea. Mango,împreună cu untul conţin vitamina A,care fac ca acest tratament facial să ajute pielea uscată,deteriorată sau sensibilă.

Ingrediente:

-jumătate de mango

-o lingură de unt

-4 linguri de ulei de muşeţel

-4 linguri de ulei de caise

-un gălbenuş de ou

Mod de preparare

Mai întâi speli mangoul,îndepărtezi peliţa şi îl tai cuburi. Pune într-un vas toate ingredientele pe care le amesteci bine,până devin o pastă moale. Între timp te speli pe faţă şi începi să aplici masca. Aplic-o uniform,prin mişcări circulare pe toată faţa şi pe gât,evitând zona ochilor,care este mai delicată. O laşi să acţioneze 15-20 de minute,după care cu ajutorul unui prosop umed începi să o îndepărtezi de pe faţă. După ce ai şters toată masca,te clăteşti cu apă rece şi te ştergi uşor cu prosopul. Foloseşte un toner hidratant pentru a menţine pielea catifelată.

Mască de faţă pe bază de unt şi căpşuni

Căpşunile au proprietăţi antirid şi anti-îmbătrânire,care ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii. Conţin acizi alfa-hidroxi,care ajută la deblocarea porilor şi reduce acneea. Gălbenuşul de ou care se găseşte în mască este bun pentru pielea uscată. O hidratează şi reduce ridurile. Castravetele ajută la reducerea cearcănelor şi menţine pielea catifelată şi elastică. În plus,lămâia ajută la reducerea acneei şi a punctelor negre,fiind benefică pentru tenul gras. Aceste ingrediente din mască sunt benefice pentru toate tipurile de piele. Aşadar,pot fi amestecate şi folosite pentru tipul pe care-l ai.

Ingrediente

-o lingură de unt nesărat

-căpşuni pisate

-o felie groasă de castravete,numai pentru ten normal şi uscat

-o lingură de suc de lămâie,numai pentru tenul gras

-un gălbenuş de ou,numai pentru tenul foarte uscat

Adaugă ingredientele într-un castron mic. Mai întâi adaugi untul şi căpşunile pisate pe care le amesteci bine,apoi adaugi ingredientul benefic pentru tipul de ten pe care-l ai,până se formează o pastă groasă. Aplică amestecul obţinut pe faţă,uniform cu mişcări circulare. După ce au trecut 15 minute,şterge masca cu ajutorul unui prosop umed,apoi clăteşte-te cu apă rece pe faţă. Foloseşte un toner pentru a menţine pielea catifelată şi hidratată.  

Notă:Dacă eşti alergică la oricare dintre ingredientele enumerate,nu-l folosi în mască. Optează pentru altceva.

Credit foto:www.stylecraze.com