Potrivit unui studiu,mai mult de 30 % dintre femei au părul creţ. În plus,de cele mai multe ori,factorii cum sunt poluarea,vremea călduroasă şi ploioasă sau dieta dezechilibrată,ar putea afecta sănătatea părului şi-i pot da un aspect lipsit de strălucire.

Dar cu ajutorul unor măşti de păr îi putem reda strălucirea şi reduce sau accentua volumul. Una dintre cele mai eficiente măşti pentru părul creţ se bazează pe două ingrediente. Acestea sunt banana şi uleiul de migdale. Compuşii prezenţi în banană hidratează părul creţ şi repară firile despicate.
 
Este cea mai folosită în măşti pentru că este potrivită pentru problemele cauzate de sănătatea părului. Iar când este combinată cu un alt ingredient remarcabil cum este uleiul de migdale,rezultatele sunt extrem de eficiente şi vizibile.

Uleiul de migdale este o sursă bogată de vitamine şi acizi graşi,care sunt foarte bune pentru sănătatea părului,fiind considerat comoara noastră.

Mască pentru părul creţ pe bază de banană şi ulei de migdale:

Ingrediente

-o banană coaptă

-2 linguri de ulei de migdale

Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să decojeşti banana şi apoi s-o pui într-un vas,apoi adaugi cele două linguri de ulei de migdale şi amesteci bine cu blenderul până obţii o pastă. Aplici amestecul obţinut pe păr şi scalp şi-l acoperi cu un prosop. Îl laşi să acţioneze cel puţin o oră,apoi clăteşti bine cu apă rece.

Această mască ajută şi face firul de păr mai puternic,mătăsos şi strălucitor. În plus,nu va mai fi la fel de rebel. Este masca care-l va îmblânzi.

Credit foto:www.boldsky.com