Elasticitatea şi calitatea pielii depind de colagen,proteina care ajută  pielea să se menţină sănătoasă. Cu vârsta,producţia colagenului scade,lăsând pielea uscată şi lipsită de strălucire. În plus,procesul de îmbătrânire este inevitabil,dar poate fi încetinit atunci când adopţi un stil de viaţă sănătos.

În schimb,procesul este accelerat atunci când stai prea mult expusă la soare,fumezi,nu bei suficientă apă,nu aplici pe faţă creme care să hrănească pielea,şi alţi factori. Dar,la fel de important este ceea ce mănânci.

În timp ce începi să aplici măşti faciale care să hrănească pieleauscată şi lipsită de viaţă,în dieta zilnică trebuie să se regăsească cât mai multe alimente bogate în vitamine şi minerale,şi cel mai important,să bei mai multă apă.

Iată câteva reţete de măşti faciale care oferă strălucire pielii uscate şi lipsite de viaţă:

Mască hidratantă pe bază de lapte bătut

Acidul lactic şi antioxidanţii prezenţi în laptele bătut repară celulele afectate ale pielii,elimină impurităţile şi lasă pielea catifelată şi radiantă.

Ai nevoie de:

-¼ ceaşcă de lapte bătut
-1 lingură de faină de năut

Mod de preparare şi aplicare:

Amestecă cele două ingrediente până se formează o pastă,pe care o aplici pe faţă şi gât,o laşi să acţioneze 30 de minute,după care clăteşti cu apă. Repetă acest remediu pentru piele obosită o dată pe săptămână.

Mască hidratantă pe bază de nuci  

Cu un conţinut puternic de zinc,fier şi acid gras omega 3,nucile ajută la stimularea producţiei de colagen a pielii,în timp ce o lasă elastică.

 Ai nevoie de:  

-miezul de la 3 nuci
-1 lingură de iaurt
-5 picături de ulei de migdale 

Mod de preparare şi aplicare:  

Macini miezul de nucă,peste care adaugi lingura de iaurt  şi uleiul de migdale. Pasta obţinută o aplici pe faţă şi gât,o laşi să acţioneze 20 de minute. După ce s-a uscat,clăteşti cu apă călduţă şi masezi pielea cu mişcări circulare,după care o ştergi cu un prosop moale.

Mască hidratantă pe bază de portocală şi castravete

Castravetele ajută la menţinerea pielii hidratate,iar portocala este bogată în vitamina C,fiind antioxidantul care  revitalizează pielea uscată.

Ai nevoie de:

-1 lingură de pudră de coajă de portocală
-3 linguri de suc de castravete
-1 lingură de miere

 Mod de prepare şi aplicare:  

Amestecă toate ingredientele până se formează o pastă,pe care o aplici pe faţă şi o laşi să acţioneze 30 de minute,după care clăteşti. Repetă acest tratament facial de două ori pe săptămână.