Ai încercat vreodată o mască de păr pe bază de ceapă? Probabil că nu. Dar atunci când ai fost răcită şi ai avut febră,cu siguranţă ai luat un amestec pe bază de ceapă şi miere. Acum,trebuie să ştii că este foarte bun şi pentru problemele părului.

Ceapa este bogată în sulf,care ajută la stimularea circulaţiei sângelui şi a producţiei de colagen,care sunt cruciale pentru creşterea părului. Totodată,este cea care încetineşte albirea părului. Dar,probabil că te întrebi care este cel mai bun mod de a folosi ceapa în îngrijirealui. Aplicarea directă a sucului obţinut din ceapă,sau combinarea lui cu alte ingrediente,sunt metodele cele mai eficiente.

Mască de păr pe bază de ceapă pentru îndepărtarea mătreţii

Ingrediente  

-lămâie rasă

-sucul de la o ceapă

-o ceaşcă de iaurt

Mod de preparare:

Iei un bol şi adaugi pe rând ingredientele enumerate,pe care le amesteci bine. Apoi,aplici pe păr pasta obţinută,începând de la rădăcini şi-o laşi să acţioneze una-două ore,după care îl clăteşti bine cu apă călduţă. Îl speli din nou cu şampon şi-l clăteşti bine.

Mască de păr pentru părul subţire

Pentru această mască ai nevoie de sucul de la două cepe. Dacă ai părul subţire,aplicarea sucului de ceapă direct pe scalp este cel mai bun mod de a stimula creşterea părului.

Masează scalpul în timp ce aplici sucul,insistând la rădăcini. Îl laşi să acţioneze jumătate de oră înainte de a-l clăti şi spăla cu şampon. Repetă acest tratament de două ori pe săptămână pentru rezultate rapide.

Mască cu ceapă şi schinduf pentru albirea părului

Deficienţa de antioxidanţi şi peroxid de hidrogen cauzează albirea prematură a părului. De aceea,măştile pe bază de ceapă îi oferă antioxidanţi,iar seminţele de schinduf îi dau strălucire şi îl fac mătăsos.

Ingrediente

-două cepe

-jumătate de ceaşcă de seminţe de schinduf înmuiate

Mod de preparare

Seminţele de schinduf trebuie puse de seara la înmuiat pentru a le putea pasa. Apoi,adaugi sucul de la cele două cepe şi amesteci bine. Spală părul şi apoi aplici masca obţinută pe tot părul,o laşi să acţioneze 20 de minute,după care clăteşti cu apă călduţă.