Proprietăţile iaurtului

100 g iaurt conţine aproximativ 1 mg de zinc,o substanţă minerală care are proprietăţi antiinflamatoare,astringente şi care încurajează în acelaşi timp regenerarea celulară. Zincul echilibrează şi producţia de sebum,fiind de ajutor celor care se confruntă cu acneea. Iaurtul este o sursă de calciu care împiedică pielea să se deshidrateze.

Nu trebuie uitat nici aportul de acid lactic,care este un bun exfoliant şi previne formarea liniilor de expresie şi a ridurilor fine. În plus,revitalizează pielea şi alungă oboseala de pe chip. Pentru ca aceste măşti cu iaurt pentru ten să aibă rezultatele dorite,alege iaurt natural şi cu un conţinut cât mai ridicat de grăsime.

Măşti cu iaurt pentru ten - Cu ce poate fi combinat iaurtul

Morcovi raşi

Dacă ai pielea uscată şi-ţi doreşti să o hidratezi în mod natural,aplică o mască din iaurtşi morcov ras. Amestecă până când se omogenizează,aplic-o pe faţă şi las-o să acţioneze până când se usucă. Îndepărtează masca cu apă caldă.

Suc de lămâie în măşti cu iaurt pentru ten

Excesul de sebum al tenului gras poate fi îndepărtat dacă amesteci 2-3 linguri iaurt cu 1 lin gură zeamă de lămâie. Aplică masca pe faţă cu mişcări circulare şi las-o să acţioneze până când se usucă. Îndepărteaz-o cu apă caldă,dar nu fierbinte. În plus,exfoliază delicat tenul şi îndepărtează resturile de praf din pori.

Miere

Ridurile sunt mai vizibile atunci când pielea nu este hidratată corespunzător. Masca de miere cu iaurteste senzaţională pentru cele care vor să atenueze primele riduri şi să-şi păstreze tinereţea pe chip cât mai mult timp.

Măşti cu iaurt pentru ten - Mască pentru fiecare tip de piele

Măşti cu iaurt pentru ten uscat

Pentru a-i reda strălucirea şi a-l hidrata în profunzime,prepară o mască din iaurt şi avocado. Ai nevoie de 2 linguri iaurt simplu gras,1 lingură miere,1 lingură pulpă de avocado şi 1 lingură fulgi de ovăz. Mixează toate ingredientele până când obţii o pastă,pe care o întinzi pe faţă şi o laşi să acţioneze 10-15 minute. Îndepărtează masca cu un prosop umed.

Măşti cu iaurt pentru ten iritat

Ai nevoie de 50 g iaurt gras,50 g castravete ras,1 lingură gel de Aloe Vera,câteva picături de ulei de muşeţel.

Mixezi ingredientele până când se omogenizează. Dacă este prea apoasă,o poţi pune într-un tifon şi stoarce până ajunge la consistenţa dorită. Aplică masca şi las-o să acţioneze 15 minute. Îndepărtează masca cu apă rece.

Măşti cu iaurt pentru ten acneic

Pentru a scăpa de nedoritele coşuri,este necesar să îndepărtezi excesul de sebum şi odată cu el bacteriile care permit inflamarea porilor. Iar masca cu suc de lămâie face exact acest lucru. Ai nevoie de 1 lingură iaurt,1 lingură miere,1 lingură suc de lămâie,1 lingură pudră de turmeric. Mixează ingredientele,aplică masca şi las-o să acţioneze 10 minute. O îndepărtezi cu apă caldă şi tamponezi faţa cu un prosop moale.

Măştile se aplică de 2-3 ori pe săptămână pentru a avea eficienţa dorită.