Mierea este umectant natural,ceea ce înseamnă că menţine umiditate,ceea ce face părul mătăsos şi lucios. Pe lângă aceasta,mierea conţine fructoză şi glucoză,care întăresc rădăcinile,prevenind ruperea firului de păr. Mierea conţine,de asemenea,proprietăţi antibacteriene,care curăţă scalpul de sebumul acumulat,elimină mătreaţa sub formă de fulgi şi restabileşte echilibrul de pH al scalpului.

Acum,aplicarea de miere pură direct pe scalp nu este o idee bună. În primul rând,consistenţa lipicioasă combinată cu scalpul poate provoca ruperea firelor de păr,plus că părul se va încâlci. Ceea ce trebuie făcut este combinarea mierii cu alte ingrediente la fel de terapeutice pentru a profita la maximum de ea.

Iată câteva de reţete de măşti de păr cu miere pentru păr fragil şi uscat:

Mască pentru păr uscat

Ai nevoie de:

-1 lingură de miere
-2 linguri de ulei de măsline
-1 lingură de spusă de albuş

Mod de preparare şi aplicare:

Începe prin a separa gălbenuşul de albuş. Bate albuşul cu o furculiţă până devine spumă. În alt bol adaugi lingura spumă de albuş,cea de miere şi cele de ulei de măsline,pe care le amesteci bine.

Umezeşte părul cu apă. Separă-l în câteva secţiuni,apoi aplică mascape păr cu mâna. Acoperă părul cu un prosop şi lasă masca să acţioneze 3 minute. Clăteşti părul cu apă călduţă,apoi îl speli cu şampon şi-l clăteşti din nou.

  

Mască pentru păr fragil

Ai nevoie de:

  

-1 lingură de miere
-2 linguri de ulei de jojoba

Mod de preparare şi aplicare:  

Amestecă cele două ingrediente într-un vas pe care-l pui pe foc mic 2 minute,nu mai mult. Lasă pasta obţinută să se răcească. Aplică masca pe scalp masând. O laşi să acţioneze 1 oră,după care clăteşti cu apă călduţă,speli părulcu şamponul obişnuit şi-l clăteşti din nou.

Mască hidratantă pentru păr

Ai nevoie de:

-2 linguri de iaurt
-2 linguri de ulei esenţial de nucă de cocos
-1 lingură de miere

Mod de preparare şi aplicare:

Într-un vas,adaugă toate ingredientele,pe care le amesteci bine. Bate-le cu o furculiţă pentru a se încorpora mai bine. Aplică pasta obţinută pe tot părul,de la rădăcini şi până la vârfuri. Las-o să acţioneze 30 de minute,după care îl clăteşti cu apă călduţă.

Mască pentru părul deteriorat

Ai nevoie de:

-2 albuşuri
-5 picături de ulei de rozmarin
-1 lingură de miere

Mod de preparare şi aplicare:

Într-un bol,separă albuşurile de gălbenuş,pe care le bai până devin spumă. Adaugă în ea uleiul de rozmarin şi mierea şi amestecă bine până se încorporează şi devine o pastă. Aplică masca pe părul umed şi las-o să acţioneze până simţi că s-a uscat (aproximativ 1 oră). După care clăteşti părul,îl speli cu şampon şi clăteşti din nou.

Credit foto:www.boldsky.com