Banana conţine vitaminele A,B şi E,care formează împreună un antioxidant puternic,care are capacitatea de a exfolia pielea,îndepărtează celulele moarte ale pielii,desfundă porii,întinde pielea şi stimulează regenerarea de noi celule. De asemenea,acizii graşi prezenţi în fruct ajută la blocarea umidităţii în pielii,menţinând-o hidratatăşi elastică.

Este o sursă bogată în antioxidanţi care neutralizează radicalii liberi,încetinind procesul de îmbătrânire a pielii şi luminând-o. Cu atât de multe beneficii,este foarte uşor să fie inclusă în rutina de îngrijire a pielii,nu?  

Măştile faciale care-ţi fac pielea să zâmbească. Iată câteva reţete de măşti faciale pe bază de banană:

Măştile faciale care-ţi fac pielea să zâmbească. Mască pentru piele radiantă

Ai nevoie de:

-1 banană
-1 lingură de suc de portocală
-1 lingură de miere

Mod de preparare şi aplicare:

Într-un bol pui banana,pe care-o pasezi,apoi adaugi lingura de suc de portocală şi cea de miere. Amesteci bine până devine o pastă. Aplici pe faţă şi pe gât masca,o laşi să acţioneze 15 minute,după care clăteşti cu apă călduţă.

Măştile faciale care-ţi fac pielea să zâmbească. Mască antiîmbătrânire

Ai nevoie de:

-1 banană
-1 lingură de iaurt
-1 lingură de suc de lămâie

Mod de preparare şi aplicare:

Într-un bol pui banana,pe care-o pasezi. În pasta obţinută adaugi lingura de iaurt şi sucul de lămâie. Amesteci bine ingredientele. După ce ai curăţat faţa aplici masca,pe care o laşi să acţioneze 30 de minute. Clăteşti cu apă rece.

Măştile faciale care-ţi fac pielea să zâmbească. Mască pentru tenul gras

Ai nevoie de:

-1 banană
-1 lingură de miere

Într-un bol pui banana,pe care-o pasezi. Adaugi mierea şi amesteci bine. Aplici pe faţă pasta obţinută,pe care o laşi până se usucă,apoi clăteşti. Această mască trebuie aplicată o dată pe săptămână.

 Măştile faciale care-ţi fac pielea să zâmbească. Mască exfoliantă

Ai nevoie de:  

-1 lingură de fulgi de ovăz
-1 lingură de banană pastă
-1 lingură de miere
-1 lingură de lapte

 Mod de preparare şi aplicare:  

Macini fulgii de ovăz,care trebuie să fie pudră. O adaugi peste pasta de banană şi miere. Adaugi laptele şi amesteci bine până devine o pastă fină. O aplici pe faţă şi pe gât şi-o laşi să acţioneze 30 de minute,după care clăteşti cu apă călduţă.