E frustrant. Te chinui să-ţi impui mereu alte şi alte diete,îţi interzici cu stricteţe să ronţăi câte ceva între mese,iar seara plimbi fără chef furculiţa printr-o salată. Şi pentru ce toate astea? Numai ca să constaţi,după un promiţător succes iniţial,că acum cântăreşti chiar mai mult decât înain­te:faimosul efect yo-yo a lovit din nou!

Care să fie cauza?

Cine reduce drastic porţiile de mâncare îşi transformă corpul într-un inamic per­sonal”,declară nutriţionistul britanic Tony Howell,de la Universitatea din Manchester. Dacă dorim să fim supli,nu ne este permis să acţionăm împotriva naturii noastre. În schimb,putem folosi în avantajul nostru,în lupta cu kilogramele exceden­tare,anumite procese fiziologice proprii organis­mului,cum ar fi metabolismul”. Specialistul ne explică ce strategii trebuie să aplicăm pentru a ne programa corpul astfel încât să-şi menţină supleţea pe termen lung.

De ce este atât de dificil să slăbim cu succes?

Ca să înţelegem aceasta,e necesar să ştim ce se întâmplă cu alimentele introduse în organismul nos­tru. El prelucrează tot ce mâncăm şi bem. De aici îşi obţine energia,precum şi întreaga cantitate de mate­riale de construcţie” de care are nevoie. Valorificarea substanţelor utile din hrana ingerată se face printr-o mul­titudine de procese complexe,care compun ceea ce noi numim metabolism. În fiecare din cele 60 de miliarde de celule din care este alcătuit corpul nostru se desfăşoară un asemenea metabolism. Datorită lui ne pulsează inima,putem respira,alerga sau râde,pe scurt,datorită lui suntem vii.

Află de AICI care sunt alimentele care accelerează metabolismul!