Statistc,1 din 8 femei va suferi de cancer la sân la un moment dat în viaţă. Din păcate,nu se cunosc cauzele care duc la formarea tumorii,spune Lester Barr.

„Cancerul la sân este determinat de interacţiunea genelor cu care te-ai născut,de mediul înconjurător şi de obiceiurile de viaţă“,explică omul de ştiinţă.

În acest condiţii,ne sunt prezentate câteva modalităţi de a reduce riscul de îmbolnăvire.

Ţine sub control modificările sânilor

Autopalparea este mai mult decât recomandată de medicii speacialişti în problemele mamare. Atunci când simţi ceva neobişnuit sau o durere diferită într-o zonă a sânului e bine să mergi la control. Poate fi o alarmă falsă,dar important este că te asiguri că eşti bine.

Dacă eşti la risc...

În luna iunie a anului 2013,autorităţile din Scoţia au recomandat pentru prima oară medicamente de tip „tamoxifen“,celor care prezintă risc mare de cancer la sân,risc calculat în urma analizei istoricului de familie.

Doctorul Caitlin Palframan consideră că această metodă medicală este una care schimbă regulile practicate până acum. Până de curând,extirparea pe cale chirurgicală era singura metodă eficientă de prevenţie a acestei probleme medicale.

Găseşte pe clicksănătate alte modalităţi prin care poţi preveni cancerul la sân.