Ce efecte are acest duo alimentar

Dacă mănânci grepfrut cu miere,îţi poţi îmbunătăţi sănătatea pe mai multe planuri.

1.Pectina din compoziţia grepfrutului stimulează corpul să elimine colesterolul în exces,care poate afecta inima,cât şi alte organe vitale. Un consum zilnic de grepfrut duce la scăderea colesterolului cu până la 15% şi a trigliceridelor cu până la 27%,potrivit studiilor efectuate de-a lungul timpului. Amestecul miere-grepfrut scade şi nivelul insulinei din sânge şi normalizează metabolismul.

2. Licopenul din grepfrut luptă eficient împotriva toxinelor,care afectează atât sănătatea organelor,cât şi a pielii. În plus,dacă mănânci grepfrut cu miere la 20 de minute după ce ai luat masa,arzi rapid cel puţin jumătate din caloriile consumate.

3. Amestecul miere-grepfrut ajută şi la combaterea răcelilor,deoarece vitaminele şi mineralele din compoziţia acestor două ingrediente întăresc imunitatea şi susţin buna funcţionare a corpului. Specialiştii susţin că acest duo alimentar este benefic şi în prevenirea cancerului şi a bolilor de inimă.

Cu toate acestea,este important să ţii cont că grepfrutul poate creşte eficienţa anumitor medicamente. Dacă urmezi un tratament pentru reducerea tensiunii arteriale,antidepresive,statine pentru inimă sau antibiotice,este indicat să consulţi un medic de specialitate înainte de a consuma cu regularitate acest amestec natural.

Cum se consumă acest duo alimentar

Ai nevoie de un grepfrut şi de o lingură de miere.

Grepfrutul se taie în două,apoi se îndepărtează pulpa cu ajutorul unei linguri şi se amestecă,ulterior,în blender,împreună cu mierea.

Pentru efecte maxime,grepfrutul cu miere se consumă în mod constant.

Credit foto:goodmorningcenter.com.