Contra căderii părului

Dacă te confrunţi cu căderea excesivă a părului,prepară un amestec dintr-o linguriţă de ulei de măsline,o linguriţă de miere şi una de scorţişoară pudră. Ingredientele se amestecă bine,după care  se aplică la rădăcini prin masarea scalpului cu ajutorul degetelor. După 15 minute,masca se îndepărtează cu apă caldă şi şampon.
 

Împotriva durerilor de dinţi

În cazul unei dureri dentare,aplică pe zona dureroasă o pastă preparată dintr-o linguriţă de scorţişoară pudră şi cinci lunguriţe de miere. Amestecul se lasă să acţioneze 4-5 minute. Remediul se foloseşte de 3 ori pe zi.
 

În caz de infertilitate

De sute de ani,grecii cred cu tărie în puterea acestui amestec contra infertilităţii. În timp ce bărbaţii din Grecia antică obişnuiau să consume câte două linguri de miere în fiecare seară,înainte de culcare,chinezii şi japonezii recurg la un alt remediu. Un amestec preparat dintr-o linguriţă de miere şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară se aplică pe gingii cu ajutorul degetelor. Absorbit în salivă,acest remediu pătrunde în organism şi poate trata infertilitatea atât în cazul femeilor,cât şi al bărbaţilor.
 

Pentru tratarea problemelor digestive

După fiecare masă,poţi consuma 2 linguri de miere în combinaţie cu o lingură de scorţişoară pudră. Astfel,îţi vei ajuta organismul să digere şi cele mai grele mâncăruri,prevenind astfel suprasolicitarea aparatului digestiv.
 

Pentru prelungirea speranţei de viaţă

Se crede că un ceai în care ai adăugat miere şi puţină scorţişoară are puterea de a creşte speranţa de viaţă. Aşadar,pentru o viaţă sănătoasă şi longevivă,amestecă 3 linguri de miere,1 linguriţă de scorţişoară şi 3 căni cu apă fiartă. Se bea 1/4 cană de 3-4 ori pe zi. Ai grijă,însă,să adaugi mierea când amestecul s-a mai răcit.
 

Contra acneei

Scapă de acnee cu acest remediu:amestecă 3 linguri de miere cu o linguriţă de scorţişoară. Masca se aplică pe faţa curăţată în prealabil şi se lasă să acţioneze cel puţin 15 minute.
 

Combate oboseala

În cazul în care te confrunţi cu o stare de oboseală accentuată,beau un pahar de apă în care ai adăugat o liguriţă de miere şi o jumătate de linguriţă de scorţişoară pudră. Consumă această băutură  la prânz.
 

Tratează cancerul

Cercetătorii au descoperit că mierea şi scorţişoara pot trata cancerul gastric. Pacienţii care suferă de această afecţiune,ar trebuie să consume în mod constant o lingură plină de miere în combinaţie cu o lingură de scorţişoară pudră,în fiecare zi,timp de 3 luni.