Ca asistent social,cel mai mare vis al Mihaelei Voivozeanu este ca tinerii şi copiii săraci să se bucure de educaţie.

Aşa că,împreună cu alte două colege,a căutat un spaţiu în Bucureşti unde să-i ajute pe copii să înveţe.

Pe măsură ce timpul a trecut,a început să-şi facă un program serios de lucru,iar clipele libere de după serviciu au fost dedicate strângerii de fonduri pentru familiile nevoiaşe.

„Lucrând ca asistent social de multă vreme şi văzând atâta suferinţă în rândul copiilor,am decis că e timpul să fac ceva mai mult pentru cei cu care lucrez. Aşa s-a născut ideea unei organizaţii noi,care se numeşte „Asociaţia Ana şi Copiii”,povesteşte Mihaela.

În prezent,Mihaela şi voluntarii care o ajută oferă servicii unui număr de 200 de copii şi 100 de familii din Bucureşti,Călăraşi,Giurgiu şi Buzău.

Tot datorită ei,în medie 100 de copii se bucură anual de o tabără de vară,200 de copii au beneficiat de-a lungul timpului de rechizite,ghiozdane şi consiliere şcolară,iar 127 de copii şi 73 de familii au primit ajutor psihologic.

Rezultatele? În anul 2010,10 dintre copiii defavorizaţi au fost premianţi la olimpiada de limba română,opt s-au situat pe podium la olimpiada de matematică,iar patru tineri din programele asociaţiei au fost angajaţi.

Pentru iniţiatoarea asociaţiei,lupta continuă. Şi nu se lasă bătută,chiar dacă uneori este greu să simţi că lupţi cu morile de vânt. Dacă vrei să dai o mână de ajutor,găseşti mai multe detalii pe www.anasicopiii.ro.

Mihaela Voivozeanu

Pentru Mihaela Voivozeanu,de 31 de ani,din Bucureşti,educaţia este o investiţie pentru viitor.

Proaspăt ieşită de pe băncile facultăţii,ea şi-a dorit de mult să dea o mână de ajutor copiilor care n-au resursele materiale să înveţe. În 2007,acest lucru a devenit real....

Realizări:Ajutată de voluntari,Mihaela a pus bazele „Asociaţiei Ana şi Copiii”,o organizaţie umanitară nonprofit ce vine în sprijinul copiilor şi tinerilor nevoiaşi care vor să înveţe.

4 Top 10-Mini CV

Data naşterii:16 mai 1981
Profesie:asistent social
Familie:necăsătorită

Votează prin SMS şi CÂŞTIGI!

Votează una dintre cele două poveşti din cadrul campaniei  „10 femei excepţionale” din revista Click! pentru femei din 30 martie.

Trimite un SMS la numărul 1399 cu textul VOIVOZEANU,pentru povestea Mihaelei  Voivozeanu,care a pus bazele „Asociaţiei Ana şi Copiii”,cu scopul de a ajuta copiii săraci să studieze.

Eşti înscris automat la extragerea finală pentru o staţie de călcat Singer. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi.

Costul unui SMS este de 0,30 eurocenţi şi este valabil în reţelele Orange,Cosmote şi Vodafone. În plus,pentru fiecare SMS trimis,vei primi gratuit o ştire  Click! pentru femei.