Deşi bucuriile verii nu pot fi separate de vacanţă,de plajă,de drumuri pe cărările munţilor,soarele acestei veri este mai neprietenos.

Radiaţiile sunt mai puternice şi specialiştii trag un semnal de alarmă asupra efectelor pe care le pot avea.

Din acest motiv,trebuie să te protejezi prin cele mai eficiente mijloace şi să ştii cum să-ţi faci din soare un minunat prieten de vacanţă.

Protecţie sigură

Cea mai sigură formă de a te proteja este  crema cu factor de protecţie ridicat,folosită zilnic,în funcţie de tipul de piele,de pigmentul ei şi de timpul pe care-l petreci la soare.

Factorul de protecţie solară (SPF) reprezintă cantitatea de radiaţii pe care pielea le poate primi fără să se înroşească.

Dacă în mod normal,fără protecţie,pielea ta începe să se înroşească,să spunem,după două minute de stat la soare,prin aplicarea unei creme cu SPF 15 poţi sta la soare de 15 ori mai mult,adică o jumătate de oră,iar prin aplicarea unei creme cu SPF 30 poţi sta o oră în soare.

Ce este SPF-ul

SPF-ul este un indicator care diferă de la persoană la persoană şi este influenţat de o serie de factori precum sursa de lumină şi de intensitatea acesteia,cantitatea de produs aplicată,reacţia pielii.

Emulsiile şi cremele asigură o bronzare rapidă,mai intensă şi mai durabilă,prin conţinutul lor în tirozină,riboflavină şi în ulei de morcov.

Filtrele UVA-UVB reduc riscurile de apariţie a eritemelor şi a fotoîmbătrânirii,iar untul de cacao şi vitamina E din compoziţia cremelor îngrijesc şi protejează pielea.

De asemenea,cele mai recente teste au arătat că uleiul din sâmburi de rodie este bogat în antioxidanţi,care previn procesele de îmbătrânire a pielii şi-i conferă proprietăţi protective,antiinflamatoare,cicatrizante,hidratante şi elasticizante.