Mireasa din Trivale

 

În cartierul piteştean Trivale s-ar fi sinucis,în urmă cu nişte ani,o tânără,după ce a aflat că iubitul ei a fost călcat de maşină chiar în ziua nunţii. La un timp după acest episod,un taximetrist a fost oprit într-o noapte de o fată. Aceasta i-a cerut şoferului să o ducă în pădurea din Trivale. Şoferul s-a executat. Fata i-a lăsat,în loc de bani,propria verighetă,şi l-a rugat să o aştepte. Conducătorul auto a căzut însă într-un somn adânc – iar când s-a trezit,se afla exact în faţa blocului unde se sinucisese mireasa.

 

 

Mireasa spânzurată din Radovan

 

Doljenii,şi nu numai ei,se codesc să treacă pe lângă pădurea Radovan. O mireasă moartă în condiţii tragice bântuie prin zonă – iar apariţia ei provoacă accidente rutiere,chiar dacă porţiunea de drum care însoţeşte pădurea e netedă ca-n palmă. Se povesteşte că,în urmă cu mai bine de 50 de ani,o fată din Moldova,care venise prin zonă să-şi caute de lucru,a fost violată de bărbatul care o angajase. De ruşine,fata s-a spânzurat de un copac. De atunci,o apariţie cu văl alb îi bântuie pe cei vii. Cei care sunt nevoiţi să treacă pe lângă pădure sunt sfătuiţi să privească doar înainte,să nu întoarcă capul,să nu scoată un cuvânt. Altfel,li se arată mireasa blestemată.

 

 

Troiţa Margaretei din Găeşti

 

În judeţul Dâmboviţa,în apropiere de Găeşti,se poate vedea de pe DN7 un monument numit Troiţa Miresei sau Troiţa Margaretei. Se spune că în anii ’30 a murit aici o tânără mireasă-şi că,de atunci,locul e blestemat şi bântuit.