În trecut,condimentele aveau locul lor de cinste în ritualurile de frumuseţe şi erau folosite ca să evidenţieze trăsăturile feminine şi să atragă privirile tuturor. Dar cine a zis că nu pot fi utilizate şi în zilele noastre? Ghimbir,şofran,curcuma,scorţişoară – iată doar câteva din cele mai cunoscute mirodenii care îţi răsfaţă simţurile în cosmeticele preparate acasă. Eşti în pană de idei? Am selectat pentru tine cele mai interesante reţete şi ţi le prezentăm în cele ce urmează!

Spumă de baie relaxantă cu infuzie de vanilie

Vii obosită de la locul de muncă,nu vrei decât să faci o baie fierbinte şi să uiţi de toate? Ca să ai parte de relaxarea dorită,prepară-ţi un elixir revitalizant care să-ţi răsfeţe simţurile. Ai nevoie de o lingură cu ulei de susan,cinci picături cu ulei esenţial de vanilie şi de o lingură cu miere. Adaugă ingredientele într-un vas mic şi toarnă amestecul în apa fierbinte de baie. Stai cel puţin 10 minute,poate asculţi şi muzica preferată pe fundal,şi apoi te clăteşti cu duşul. Rezultatul? Imposibil de pus în cuvinte,dar garantat la capitolul eficienţă!

Mască energizantă cu ghimbir

Pielea are nevoie de îngrijire specială în sezonul rece. Ca să-ţi ajuţi tenul să nu se irite din cauza condiţiilor de mediu şi a radicalilor liberi,ai nevoie de o mască tonifiantă cu ghimbir. Ieftină şi uşor de preparat,aceasta te va binedispune şi-ţi va catifela faţa cu repeziciune. Razi o bucată mică de ghimbir proaspăt şi-l amesteci cu două linguri cu miere lichidă,până obţii o pastă omogenă. Întinzi această mască pe ten,evitând zona ochilor,şi laşi să acţioneze 10 minute.

Balsam de păr cu ulei de susan

Părul îţi este lipsit de vitalitate şi pare uscat? Încearcă să-i redai prospeţimea şi strălucirea de odinioară cu ajutorul banalelor condimente. Dă o fugă în bucătărie şi procură o lingură cu ghimbir proaspăt ras şi o cantitate asemănătoare de ulei de susan,pe care le amesteci într-un vas. Pasta obţinută se întinde pe cap,masând scalpul,şi o laşi să acţioneze timp de jumătate de oră. Este obligatoriu ca apoi să-ţi speli părul cu şampon.

Pastă purificatoare de faţă cu amestec de curcuma

În ultima vreme,este la modă ca femeile să-şi prepare singure cosmeticele. Ce-i drept,îţi ia mai mult timp să faci asta,dar scuteşti resurse financiare considerabile şi,pe deasupra,ai garanţia că produsul de înfrumuseţare nu conţine substanţe chimice dăunătoare care să-l facă să reziste cât mai mult timp pe raft.

De exemplu,îţi poţi prepara o mască purificatoare cu celebrul condiment folosit în mâncărurile tradiţionale indiene,curcuma. Combină trei linguri cu iaurt împreună cu o linguriţă de curcuma şi aplică amestecul pe ten cu mişcări circulare. Lasă-l să stea cinci minute să acţioneze,apoi îl îndepărtezi cu apă călduţă. 

Scorţişoara te scapă de senzaţia de picioare grele!

Scorţişoara este un excelent remediu antistres nu doar în prăjiturile cu care îţi aştepţi musafirii,ci şi când este folosită ca să dea o mireasmă aparte apei de baie pentru picioare. Tot ce trebuie să faci este să laşi la macerat două sau trei beţe de scorţişoară în 100  ml ulei de migdale dulci. După câteva zile,pune o linguriţă de ulei,care a dobândit iz de scorţişoară,în apă călduţă şi lasă-ţi simţurile să te poarte într-o lume de vis,fără griji şi treburi urgente de rezolvat.


Pont:Uleiul esenţial de scorţişoară conferă luminozitate şi vitalitate tenului îmbătrânit şi tern.