Miros neplăcut în caserole? Aşa scapi de el

1 85479 original jpg jpeg

Sunt bune pentru că poţi transporta mâncarea de acasă la birou sau la cei dragi, fără să îţi faci griji că verşi ceva. Minusul lor este că sunt din plastic şi, uneori, reţin mirosuri neplăcute sau grăsime în exces. Dar azi avem câteva trucuri ce te ajută să scapi de orice miros neplăcut în caserole.

Miros neplăcut în caserole

Dacă şi tu ai această problemă, te ajutăm să o rezolvi. Nu trebuie să îţi arunci caserolele bune doar pentru că miros a usturoi sau, de ce nu, a mucegai sau stricat. Trebuie să le cureţi bine de tot cu câteva ingrediente din bucătărie.

Cum scapi de mirosul neplăcut din caserole

Cu sare

Când nu folosesti caserolele, pune sare în ele. E indicat să fie grunjoasă, nu iodată, de masă. Chiar dacă ai spălat bine, cu apă fierbinte şi detergent, o caserolă, există posibilitatea ca mirosul să persiste. E bine să presari sare în ele şi să pui capacul.

Soare

Lumina puternică de soare poate elimina mirosul neplăcut din caserole. Tot ce trebuie să faci e să le speli bine, cu apă cât mai caldă, să le limpezeşti cu apă rece şi să le pui la soare. Fie le pui pe balcon, fie le pui pe pervazul geamului. Dacă este vânt afară, îţi recomandăm să nu le pui goale, ci cu o greutate. Sau deloc!

Oţet

Oţetul este bun pentru scoaterea mirosului. Probabil sună ciudat având în vedere că oţetul are un miros puternic şi persistent. Spală bine caserola cu apă şi detergent. După ce ai limpezit-o, pune oţet în caserolă, pune capacul şi plimbă oţetul bine, peste tot. Lasă caserola cu oţet în ea timp de 3 minute, apoi limpezeşte normal.

3 soluţii naturale împotriva respiraţiei urât mirositoare

Cauze surprinzătoare ale mirosurilor corporale

Pericolul din bucatarie: recipientele din plastic! Cat de grav ne pot imbolnavi si care este perioada de folosinta a acestora

Sursa: gustos.ro