1. Sucul de ananas arde grăsimile

Probabil că ai auzit de pastilele-minune de slăbit cu extract de ananascare promit arderea grăsimilor în scurt timp. De fapt,sloganul acestor suplimente alimentare s-ar traduce astfel:bromelaina din compoziţia ananasului este o enzimă care contribuie la o mai bună digestie,dar nicidecum la arderea grăsimilor. În plus,sucul de ananas din comerţ conţine adaos de zahăr,care este inamicul siluetei. Cu toate acestea,ananasul şi sucul acestui fruct îmbunătăţesc memoria şi circulaţia sangvină şi au efect antiinflamator.

2. Un pahar cu suc e mai bun decât 1 kg de fructe sau legume

Este adevărat că un pahar cu suc are mai multe vitamine şi minerale adunate la un loc,iar sucurile fresh oferă substanţe nutritive pe care organismul le poate absorbi cel mai bine.

Pe de altă parte,legumele şi fructele în stare proaspătă sunt bogate în fibre,substanţe care lipsesc din paharul cu suc din cauza procesului de stoarcere. Pentru sănătatea ta,alternează sucurile naturale cu legume şi fructe proaspete.

3. Sucurile din cutii sunt naturale

Orice suc din comerţ este supus unui proces termic şi are adăugat în compoziţie conservanţi pentru a nu se altera. În mod normal,sucurile naturale nu rezistă mai mult de câteva ore,iar pentru a beneficia de toate substanţele nutritive,trebuie consumat imediat după stoarcere.

4. Sucurile proaspete te ajută să slăbeşti

Sucurile conţin mult zahăr natural,ceea ce împiedică pierderea kilogramelor în plus. Dacă vrei să slăbeşti,evită să bei sucuri,în special pe cele preparate din struguri.


Citeşte şi:

5 sucuri naturale bune pentru sănătatea ta

Prepară-ţi în casă un suc detoxifiant


 

5. Nectarul şi sucul sunt înseamnă acelaşi lucru

Nimic mai neadevărat! Nectarul este preparat din suc de fructe,apă şi sirop de zahăr şi este mai puţin suculent decât sucul.

6. Sucul potoleşte setea

Organismul percepe sucul ca pe un aliment deoarece conţine substanţe nutritive,zahăr şi calorii. Setea poate fi potolită doar cu apă,pe când foamea o poţi păcăli şi cu un suc proaspăt!