Iată care sunt cele mai frecvente mituri auzite despre suplimente:

Mit: Bărbaţii au nevoie de mai multe suplimente

Multe femei cred că suplimentele sunt destinate bărbaţilor.

Adevăr

Bărbaţii au nevoie de suplimente pentru creşterea masei musculare. Aşadar, este un mit că bărbaţii consumă mai multe suplimente decât femeile. Doamnele apelează la suplimente când suferă de anumite deficienţe nutritive sau când vor să le prevină.

Mit: O dietă echilibrată nu are nevoie de suplimente

Este adevărat că alimentele reprezintă o sursă bună de substanţe nutritive, dar este aproape imposibil să respecţi zilnic doza necesară de vitamine, minerale şi alte elemente nutritive. În plus, prin preparare multe alimente îşi pierd din beneficiile pe care le au.

Adevăr

Suplimentele oferă organismului substanţele nutritive esenţiale, care sunt necesare pentru atingerea obiectivelor când faci sport. În plus, ele te menţin sănătoasă.

Mit: creşterea cantităţii de proteine provoacă presiune asupra rinichilor

Rinichii joacă un rol important în organism, deoarece elimină toxinele şi deşeurile care nu sunt necesare.

Adevăr

Cantitatea de proteine consumată nu are efect asupra rinichilor. Important este să consumi o cantitate suficientă de proteine, dar nici apa nu trebuie să lipsească.

Mit: Suplimentele conţin şi steroizi

Este bine-cunoscut faptul că suplimentele sunt benefice pentru creşterea masei musculare şi, de asemenea, pentru menţinerea stării de sănătate generale. Există un mit potrivit căruia suplimentele conţin şi steroizi care sunt dăunători sănătăţii.

Adevăr

Contează foarte mult dacă suplimentele sunt cumpărate de la un brand renumit, pentru că atunci ai certitudinea că sunt sigure.

Credit foto: www.lifehealth.com