Cizmele de cauciuc

 

Kate Moss este cea care le-a făcut celebre. Însă cizmele au fost purtate,înaintea ei,de Camilla Parker-Bowles,soţia prinţului Charles. Simpaticele încălţări pentru vreme mohorâtă au şi un nume:Wellington,Wellies pe scurt.
De purtat? Da,dar numai în anumite situaţii. În primul rând,nu sunt cizme de oraş,oricât de multe şi de întinse sunt bălţile. Nu mergi cu ele la biroul,la fel cum nu le porţi nici cu rochie de seară.

 

Trenciul

 

Este o piesă vestimentară clasică,purtată de mai bine de un secol,atât de femei cât şi de bărbaţi,datorită utilităţii sale:te apără de vânt şi de ploaie. Inventatorul său este considerat Burberry. Iniţial,acesta a creat o haină pentru ofiţerii britanici. A aplicat pe impermeabilul purtat de soldaţi catarame,curele şi epoleţi şi l-a botezat trenci. Marlene Dietrich,Elizabeth Taylor,Marilyn Monroe,Brigitte Bardot şi Catherine Deneuve l-au purtat,împrumutându-i din eleganţa lor şi transformându-l într-o piesă nemuritoare.

 

 

Rochia neagră

 

Invenţie a creatoarei de modă Coco Chanel,rochia neagră este o altă piesă vestimentară clasică. Vine bine oricărei femei şi-i dă un aer sofisticat. De aceea,este foarte îndrăgită şi mereu la modă. Rochia a devenit celebră datorită lui Audrey Hepburn,care a purtat-o în filmul „Breakfast at Tiffany’s”.

 

 

Salopeta

 

Cântăreaţa R&B Rihanna are un stil bine definit şi ştie cum să abordeze ultimele tendinţe cu stil. Învaţă de la ea să porţi salopeta,piesă vestimentară revenită la modă. Nu este întotdeauna uşor de asortat,dar merge cu pantofi cu toc sau botine.

 

 

Rochia aurie

 

Emma Watson,protagonista filmului Harry Potter,poartă cu eleganţă rochii de seară. Iar rochiţa aurie îi vine foarte bine. Este perfectă la ocazii. Evită bijuteriile,rochiţa este destul de strălucitoare.