Dacă nu ai încercat până acum ceaiul de turmeric,îţi oferim câteva motive bune pentru care ar trebui să-l savurezi în mod constant.

Beneficiile ceaiului de turmeric


- Împiedică înfundarea arterelor şi, implicit, apariţia aterosclerozei şi a problemelor cardiovasculare.

- Previne dezvoltarea cancerului de prostată,cancerului mamar,cancerului de colon şi leucemiei.

- Menţine sănătatea ficatului, întrucât ajută la eliminarea toxinelor şi a reziduurilor de la nivelul acestui organ.

- Are puternice efecte analgezice,diminuând durerile şi inflamaţiile cauzate de artrită,fibromialgie şi alte afecţiuni.

- Este un ajutor de nădejde în curele de slăbire,deoarece are un rol important în metabolizarea grăsimilor.

- Poate fi un bun adjuvant în caz de depresie,deoarece are proprietăţi antioxidante.

Cum se prepară ceaiul de turmeric


Ai nevoie de 2 ceşti cu lapte de cocos,1 linguriţă de turmeric pudră,1 linguriţă de scorţişoară,puţin praf de ardei iute şi miere bio.

Pune la foc mic, laptele de cocos împreună cu condimentele şi lasă amestecul pe foc până când vezi că începe să fiarbă. Apoi, ia-l de pe foc şi lasă-l să se mai răcească, după care adaugă mierea.