Sursă naturală de Omega 3

Grăsimile esenţiale sunt elementul cheie împotriva inflamaţiilor din organism. Poţi preveni afecţiuni cronice precum bolile de inima,artrita,astmul şi diabetul dacă consumi în mod regulat acest tip de seminţe. Infecţiile se manifestă mult mai violent şi trec mai greu dacă organismul are o carenţă de omega 3 şi omega 6.

Bogate în fibre

Dacă vrei să ai un tranzit intestinal bun sau sa-ţi menţii senzaţia de saţietate pentru mai mult timp,atunci tot seminţele de in sunt recomandate. Le poţi adauga în maşina de făcut pâine sau atunci când frămânţi,merg perfect în compoziţia de la crema proaspătă de fructe sau le poţi consuma dimineaţa în bolul de cereale cu lapte. Astfel,îţi vei echilibra nivelul de colesterol,precum şi cantitatea de zahăr din sânge. Este recomandat ca în cazul în care nu eşti obişnuită să mânânci alimente bogate în fibre,să începi să introduci treptat în dietă seminţele de in,pentru a asigura buna funcţionare a organismului.

Conţin mulţi antioxidanţi

Corpul nostru are nevoie de antioxidanţi pentru a funcţiona corespunzător  şi pentru a proteja celulele de atacul radicalilor liberi.  În plus, seminţele de in echilibrează nivelul de hormoni,stimulează fertilitatea,ameliorează stările de disconfort cauzate de simptomul premenstrual şi te protejează de diabetul de tip 2.

Citeşte şi:

Gustări sănătoase cu seminţe de in

Vrei să slăbeşti? Mănâncă nuci şi seminţe!