Iată de ce beneficii te bucuri după ce începi să incluzi uleiul de nucă de cocos în rutina ta de îngrijire a pielii:

Reduce aspectul cicatricilor şi redă strălucirea

Uleiul de nucă de cocos conţine un antioxidant important pentru piele: vitamina E. Aceasta este necesară pentru tegument, deoarece îi oferă strălucire şi reduce aspectul cicatricilor cauzate de acnee şi alte afecţiuni dermatologice. Şi ca toţi antioxidanţii, şi vitamina E luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi.

Previne iritarea şi infectarea pielii

Datorită acizilor graşi şi proprietăţilor antiseptice, uleiul de nucă de cocos folosit zilnic pe piele previne infecţiile, mâncărimea şi iritarea. În schimb, uleiul de nucă de cocos lasă tegumentul hidratat şi catifelat.

Hidratează pielea în profunzime

Uleiul de nucă de cocos este foarte repede absorbit de piele, el acţionând în profunzime. Din acest motiv, uleiul de nucă de cocos este recomandat persoanelor care au tenul uscat şi sensibil.

Încetineşte procesul de îmbătrânire

Există multe, multe produse antiîmbătrânire. Dar unul dintre cele mai mari beneficii ale uleiului de nucă de cocos este proprietatea antiîmbătrânire pe care o conţine. Uleiul de nucă de cocos este sursă bogată de antioxidanţi. Aşa cum am menţionat mai sus, antioxidanţii luptă daunelor produse de radicalii liberi care ne atacă pielea şi, implicit, încetinesc procesul de îmbătrânire. În plus, stimulează producţia de elastină şi colagen, două proteine care menţin tegumentul ferm.

Exfoliază pielea

Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, lăsând-o catifelată.

Dacă vrei să ai o piele de invidiat, include în rutina de îngrijire uleiul de nucă de cocos. Nu vei regreta!

Credit foto: www.sciencebasedmedicine.org