Cercetătorii au realizat opt studii pe un eşantion de 1.300 de adulţi,care au fost puşi să ia câte o capsulă de multivitamine,zilnic,timp de cel puţin 28 de zile. S-a dovedit că persoanele care au luat multivitamine cel puţin o lună,s-au putut bucura de reducerea stresului cu până la 65% şi cu 68% a anxietăţii. Oboseala de asemenea,a scăzut cu 73%.

Ingerând cantităţi ample de vitamine şi minerale,îmbunătăţeşti efectul enzimelor,responsabile cu reglarea proceselor creierului. Deci,o mai bună stare de spirit! Multivitaminele furnizează şi anumite substanţe nutritive suplimentare,pe care nu le-ai putea obţine strict din dieta ta zilnică.

Este recomandat să iei multivitamine care au în componenţă doze mari de vitamina B,deoarece ajută la menţinerea tonusului. Vitamina B are un rol esenţial în transformarea produselor alimentare în energie şi în producerea hormonilor de stres,ajutând sistemul nervos să funcţioneze în mod corespunzător.

Deşi este ideal să-ţi obţii nutrienţii din produsele alimentare (corpul tău îi absoarbe cel mai bine în acest fel),o cură cu multivitamine poate fi o mişcare inteligentă,astfel poţi umple eventualele „lacune”.

Nu eşti foarte sigură ce multivitamine ţi se potrivesc cel mai bine? Cere părerea medicului tău!