Are rol antiseptic şi antibacterian 

Uleiul de muşeţel este recomandat în tratarea rănilor superficiale,cum sunt zgârâieturile şi juliturile,deoarece are rol antibacterian şi previne infecţiile. Poţi aplica acest ulei şi peste leziunile uşor inflamate şi infecţia se va retrage mult mai repede.

 Alungă durerile de cap 

Suferi des de migreneşi dureri de cap,dar nu vrei să mai iei medicamente? Atunci îţi poţi masa tâmplele 10 minute cu ulei de muşeţel şi durerea va dispărea ca şi cum nu ar fi fost. Este la fel de eficient şi pentru durerile musculare sau cele articulare.

 Îţi oferă o piele fără cusur 

Extractul de muşeţel este cunoscut datorită proprietăţilor sale regeneratoare,fiind introdus în multe produse de înfrumuseţare. Cremele din muşeţel nu dau niciodată greş dacă vrei să alini arsurile solare sau alergiile şi eczemele cauzate de expunerea prelungită la soare.


Citeşte şi:

Află de ce este muşeţelul leac universal!

Ceaiul de muşeţel combate insomnia şi anxietatea


 Beneficii pentru sănătate 

Ceaiul de muşeţel este recomandat persoanelor care au senzaţia de gură uscată după tratamentele de chimioterapie sau radioterapie. De asemenea,este indicat şi pentru prevenirea cariilor sau a gingivitei. Persoanele care se confruntă cu infecţii urinare dese ar trebui să bea măcar 3 căni de ceai de muşeţel pe zi,întrucât acesta elimină bacteriile din tractul urinar şi stimulează detoxificarea organismului.

Ce efecte secundare are

În general muşeţelul este o plantă care nu cauzează reacţii adverse,însă anumite persoane se pot confrunta cu senzaţii de greaţă sau reacţii alergice. De asemenea,uleiul de muşeţel poate provoca iritaţii la nivelul ochilor.