Muştarul este un bun remediu naturist pentru multe afecţiuni dintre care şi durerile de cap. Dacă nu te lasă durerea,ar fi bine să faci o baie fierbiente la picioare timp de 20 de minute în care să adaugi pudră de muştar şi vei scăpa de orice formă de disconfort.
 
Poate îţi pare ciudat să tratezi o durere de cap cu o baie la picioare,însă chiar funcţionează. Logica este aceea că acest amestec ajută la detoxificarea organismului,creşte presiunea sangvină şi circulaţia limfatică,îndepărtând astfel orice formă de durere.
 

Calităţile miraculoase ale muştarului

 
O cantitate mai mare de muştar adăugat în mâncare emană o doză de mirosin şi sinigrin,două substanţe care ajută la subţierea mucusului şi care facilitează eliminarea lui. Deci,în caz de congestie nazală,este bine să consumi cât mai mult muştar.
 
Un alt remediu pentru congestia nazală este cataplasma cu muştar pe care o poţi prepara din câteva linguriţe de boabe de muştar pe care trebuie să le zdrobeşti şi să le amesteci apoi cu o cană de făină şi puţină apă caldă,astfel încât să obţii o pastă. Aplic-o pe piept!  Mirosul puternic va desfunda nasul,iar căldura degajată va intensifica circulaţia sangvină la nivelul cutiei toracice ajutând astfel respiraţia.