Oboseală şi pierderea de energie

 

Oamenii de ştiinţă avertizează că deshidratarea ţesuturilor determină încetinirea activităţii enzimatice.

 

Îmbătrânire prematură

 

Corpul unui nou-născut este compus din 80% lichd,dar acest procent ajunge la 70% la adulţi şi continuă să scadă cu înaintarea în vârstă. Lipsa apei din organism duce la un aspect uscat al pieliişi la îmbătrânirea prematură a acesteia.

 

Excesul de greutate şi obezitate

 

De foarte multe ori putem confunda senzaţia de foame cu cea de sete. Prin urmare,avem tendinţa de a mânca mult mai mult,pentru că nu ne dăm seama că de fapt trebuie să bem apă. În acest caz,riscăm să ne confruntăm cu excesul de greutate şi chiar cu obezitatea.

 

Tensiune arterială mare

 

Când nu bei destulă apă,te poţi confrunta cu hipertensiune,pentru că din cauza lipsa apeidin organism vasele sangvine nu mai pot asigura celulelor hidratarea de care au nevoie,aşa că presiune în vasele de sânge creşte.

 

Constipaţie

 

În cazul în care te confrunţi cu deshidratarea cronică,rişti să te constipi. Când alimentele ingerate ajung în colon,ele sunt solide pentru că o mare parte din apă a fost absorbită. Scaunul tare şi uscat apar când colonul absoarbe prea multă apă.

 

Tulburări digestive

 

Când te confrunţi cu deshidratarea cronică,secreţia de sucuri digestive este mai mică,riscând să te confrunţi cu tulburări digestive.

 

Eczemă

 

Organismul tău are nevoie de suficientă umiditate pentru a transpira şi pentru a dilua toxinele,astfel încât acestea să nu irite pielea. Dacă însă tu nu consumi suficientă apă zi de zi,cresc şansele să dezvolţi afecţiuni cutanate,cum sunt eczemel.

 

Cistită şi infecţii urinare

 

Dacă toxinele care se găsesc în urină nu sunt diluate suficient,aceastea favorziează apariţia infecţiilor urinare.

 

Reumatism

 

Deshidratarea creşte anormal concentraţia de toxine în sânge şi fluide celulare,iar durerile cresc proporţional cu concentraţia de toxine.