Aşa că nu mânca fructe după masă ar trebui să fie un mesaj inclus în lista cu cele de tipul evitaţi grăsimile,zahărul în exces şi beţi doi litri de apă zilnic. Dacă vrei să slăbeşti,cu atât mai mult nu trebuie să le combini cu alimentele care îngreunează digestia. Fructele fermentează în stomac,proces care blochează digestia. Şi atunci când le poţi savura,ca să te bucuri de vitaminele şi de mineralele din fructe?
 

Dimineaţa,pe nemâncate

 
Este bine sa incluzi în meniul tău zilnic cât mai multe fructe,dar trebuie să fii atenta când le mănânci. Cel mai potrivit moment este dimineaţa,pe nemâncate. În acest fel furnizezi corpului energie şi nutrimenţi,ca să nu mai zic că te ajută să slăbeşti mai repede şi îţi detoxifică organismul.
 

Nu le mânca după ce ai consumat pâine

 
Nutritioniştii recomandă să nu mâncăm fructe după ce am consumat pâine. Fructele sunt digerate rapid şi se duc în intestine,dar pâinea are nevoie de un proces mai lung de digestie. În consecinţă,pâinea va împiedica fructele să înainteze,acestea vor fermenta,şi ce rezultă este mai mult decât cunoscut:senzaţie de preaplin,balonare şi posibil constipaţie.
 

Ştiai că…

 
…încă din primele minute de la contactul fructelor cu alimentele din stomac se produc fermenţi care,combinaţi cu sucurile digestive,şi ele acide,alterează mâncarea?
 
Ţi se întâmplă ca după ce mănânci kiwi să simţi reflux gastric,iar după o banană să ai senzaţie de greaţă? Încearcă să le consumi între mese şi aceste neplăceri vor dispărea. În caz contrar,te vei simţi umflată toată ziua,vei suferi din pricina gazelor,şi pe termen lung asta înseamnă cearcăne,irascibilitate,fire de păr alb şi căderea părului. Medicul Herbert Shelton,care a condus o cercetare în acest sens,a descoperit că anumite fructe,cum ar fi lămâile şi portocalele,care sunt acide,nu declanşează aceste simptome,pentru că odată ingerate devin alcaline.
 

Evită să mai faci asta

 
Ca să ai un sistem digestiv care funcţionează la capacitate maximă,elimină sucurile care provin din cutii şi sticle şi optează pentru sucuri proaspete. Nu bea sub nicio formă sucurile care au fost încălzite. Cu atât mai mult trebuie să eviţi să mănânci la masă fructe coapte şi încălzite,pentru că temperaturile ridicate distrug substanţele nutritive din ele. Doar gustul rămâne. Dacă vrei să-ţi detoxifici organismul,după sărbători,ţine o dietă de trei zile în care să consumi fructe la discreţie şi sucuri proaspete din fructe.