Nucşoara este folosită în industria farmaceutică pentru uleiurile volatile pe care le are în compoziţie. Pe lângă conţinutul de vitamina A, vitamina C şi flavonoizi, este şi o sursă bogată de minerale - potasiu, cupru, calciu, fier, zinc şi magneziu.


Echilibrează tensiunea arterială


Potasiul din compoziţia acestui condiment relaxează vasele de sânge, reducând astfel tensiunea arterială. De asemenea, potasiul ajută la asimilarea substanţelor nutritive din alimente, uşurând digestia.

Reduce riscul de anemie


Calciul prezent în nucşoară stimulează sănătatea oaselor, contribuie la refacerea acestora şi ameliorează simptomele osteoporozei. Fierul din acest condiment măreşte numărul de celule roşii şi reduce riscul de anemie.

Bună în caz de varice


Varicele sunt coşmarul oricărei femei. Tinctura de nucşoară ajută în cazul dilataţiei venoase apărută la membrele inferioare. La 100 g de nucşoară pisată adaugă 500 ml de vodcă sau de rachiu. Lasă la macerat 2 săptămâni, agitând sticla zilnic. După această perioadă, strecoară şi bea câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Continuă tratamentul până consumi toată tinctura, după care faci o pauză de 10 zile. Tratamentul se poate relua.

Îmbunătăţeşte aspectul pielii


Nucşoara este un remediu tradiţional pentru a îmbunătăţi aspectul pielii. Ajută la îndepărtarea celulelor moarte, la detoxificare şi la redarea strălucirii pielii. Substanţele active din nucşoară pătrund în profunzime şi hrănesc pielea, iar dacă este combinată cu lapte, are un efect hidratant puternic. Nucşoara măcinată poate fi aplicată direct pe piele sau combinată cu scorţişoară şi alte ingrediente cu rol exfoliant. Poţi adăuga nucşoară într-o mască hrănitoare pentru ten.

Tratează durerea de dinţi


Nucşoara are proprietăţi antibacteriene, protejând dinţii şi gingiile. Extractele de nucşoară sunt deseori folosite în pasta de dinţi sau în apa de gură, în special, în cele organice sau pe bază de plante. Uleiul de nucşoară conţine eugenol, care alină durerile de dinţi. Pune o picătură de ulei nucşoară pe o dischetă de bumbac şi aplică pe zona din jurul dintelui. Repetă această procedură de mai multe ori pe zi.

Combate insomnia


Nucşoara combate insomnia. Cea mai uşoară modalitate de a o folosi este să o adaugi într-un pahar cu apă, înainte de a adormi. Ai nevoie de puţină nucşoară pisată – 1/4 linguriţă – pe care o pui într-un pahar cu apă caldă. Consumă băutura cu aproximativ 4-5 ore înainte de a te culca. Un alt remediu contra insomniei este şi ceaiul de nucşoară. Zdrobeşte o nucşoară şi pune-o într-un ibric cu apă. După ce lichidul dă în clocot, lasă-l să se răcească un pic şi strecoară-l. Bea ceaiul după cină.

Bine de ştiut!

Nucşoara are proprietatea de a stimula circulaţia sanguină, astfel că este ideală în stările gripale.

Recomandarea săptămânii


Contra alergiei de sezon
Alergocalm, de la Dacia Plant, este o tinctură hidroalcoolică din plante, recomandată atât pentru desensibilizarea organismului faţă de substanţele alergizante, cât şi pentru reducerea disconfortului cauzat de factorii de natură alergică. Persoanelor cu probleme gastrointestinale le este recomandată administrarea produsului după masă. Preţ: 11,13 lei.