Într-un top al celor mai rele moşteniri genetice,pe locul 5 se situează obezitatea. Porţiile „super size” şi un pachet de gene nefaste,iată formula clasică a obezităţii. O teorie ştiinţifică sugerează chiar că aceleaşi gene care i-au ajutat pe strămoşii noştri să supravieţuiască,acum lucrează împotriva noastră.

De ce? Pentru că mâncăm mai mult decât avem nevoie şi ne mişcăm mai puţin decât avem nevoie. Oricum ar fi,un lucru e clar şi verificat în statistici:copiii,de la sugari la şcolari,cântăresc din ce în ce mai mult peste greutatea normală. Dar să vedem cum devine obezitateacea mai grea moştenire.

Din tată-n fiu...

Părinţii graşi vor avea copii graşi. Şi asta din două motive:unul ţine de moştenirea genetică,iar altul ţine de obiceiurile alimentare pe care le deprind copiii în familii de supraponderali. Preocuparea pentru greutatea normală a celor mici trebuie să înceapă înainte de… naştere.

O gravidă supraponderală poate naşte un copil cu afecţiuni metabolice. Ca să nu mai vorbim de nou-născuţii cu greutate de peste 5 kg. Numai pediatrul poate confirma că sunt sănătoşi.

VIDEO şi alte informaţii esenţiale găseşti pe clicksanatate.ro.