Momentul cântarului

În momentul în care ai constatat că silueta ta nu te mai mulţumeşte, începi să amâni momentul în care te urci pe cântar, din teama de a nu vedea mai multe kilograme decât crezi că ai. Potrivit dieteticianului american Julie Upton care a condus un studiu pe această temă, se pare că indiferent de felul în care te simţi în momentul în care te urci pe cântar şi îţi vezi greutatea, acest lucru te ajută să slăbeşti.

Descoperirea în urma studiului

Studiul publicat în Jurnalul Academic de Nutriţie şi Dietă, în colaborare cu cercetătorii de la Universitatea Duke, care se ocupă de programul de prevenire a obezităţii, relevă faptul că persoanele care s-au cântărit zilnic au reuşit să slăbească de trei ori mai mult comparativ cu cele care s-au cântărit rar. De menţionat este că toţi cei 47 de participanţi au ţinut cont de sfaturile despre cum să mănânce şi ce exerciţii să facă, însă rezultatele au fost diferite în cazul celor care s-au cântărit periodic.

Rezultatele finale

După 6 luni de la începerea studiului, participanţii au fost cântăriţi. Pesoanele care s-au cântărit în fiecare zi au slăbit în medie 20 de kilograme, comparativ cu celelalte care au reuşit să dea jos cel mult câteva kilograme, mai exact 7. Totodată, s-a constatat că cei care s-au cântărit zi de zi au adoptat cu mai mare uşurinţă obiceiuri sănătoase în ceea ce priveşte alimentaţia şi stilul de viaţă.

Sfatul nutriţioniştilor

Cântărirea frecventă este extrem de utilă deoarece te ajută să fii conştientă din timp de schimbările care se petrec cu corpul tău. Este mult mai uşor să reuşeşti să dai jos 3-4 kilograme decât 20, de exemplu. De fiecare dată când vei observa că ai luat în greutate vei putea acţiona imediat.