Greşeli matinale care te îngraşă

1 81489 original jpg jpeg

Obiceiurile din fiecare dimineaţă pot interfera cu activitatea normală a metabolismului, pot afecta nivelul de energie şi pot provoca creşterea în greutate. Probabil că şi tu ai o anumită rutină, peste care nu treci niciodată, dar este posibil ca ele să nu fie tocmai cele mai corecte.

Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care majoritatea le facem fără să ne dăm seama:

Nu bei apă

Un obicei pe care-l avem majoritatea este că nu bem apă după ce ne trezim. Pentru a ne menţine în formă, este necesar să ne începem ziua cu 1-2 pahare de apă călduţă. Apa ajută la curăţarea corpului de toxine şi la stimularea metabolismului. Mai mult, reduce pofta de mâncarea şi cantitatea de calorii consumate. Aşadar, începe de mâine să bei câte un pahar de apă după ce te trezeşti, pentru a accelera procesul de slăbit.

Mănânci alimente procesate la micul dejun

O altă greşeală majoră este consumul de alimente procesate la micul dejun, lucru care-ţi poate sabota procesul de pierdere în greutate şi sănătatea. Prima masă din zi nu trebuie să conţină cartofi prăjiţi şi alte alimente procesate, ci trebuie să ai alternative mai sănătoase precum fructe, fulgi de ovăz, iaurt, nuci etc.

Nu mănânci micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Ea stimulează nivelul de energie şi îi oferă corpului tot ce are nevoie pentru a-şi îndeplini funcţiile şi pentru stabilizarea nivelului de glucoză. Aşadar, nemâncând micul dejun este o altă greşeală frecvent întâlnită.

Nu practici sport

Exerciţiile de dimineaţă ajută la arderea caloriilor şi prevenirea creşterii în greutate. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Britanic de Nutriţie, exerciţiile făcute dis de dimineaţă stimulează metabolismul să ardă mai multe grăsimi şi contribuie la slăbit.

Dormi prea mult

Ştiai că mai puţin de 7 ore de somn pe noapte sunt asociate cu pierderea în greutate? 7-8 ore de somn sunt recomandate pentru menţinerea sănătăţii, dar persoanele care dorm mai mult de 10 ore riscă să se îngraşe. cauza? Mic dejun pierdut şi metabolism care-şi începe activitatea mai târziu.

Mănânci micul dejun prea târziu

Aşteptând prea mult pentru mâncarea micului dejun poate contribui la creşterea în greutate, deoarece corpul cu are suficientă energie pentru a stimula funcţiile. În consecinţă, stomacul este gol şi provoacă creşterea producţiei de sucuri acide, ca răspuns, lucru care poate provoca gastrita. Recomandat este să se mănânce micul dejun în prima oră după trezire.

Credit foto: