Obiceiuri zilnice care afectează creierul

1 72310 original jpg jpeg

Creierul reprezintă principalul centru de control, care are multiple funcţii, responsabilităţi şi sarcini. Totodată, este cel care reţine toate informaţiile pe care le învăţăm zilnic.

Structura sa delicată poate fi deteriorată cu uşurinţă şi,prin urmare,apar diferite complicaţii şi probleme de sănătate grave.

Iată care sunt cele mai dăunătoare obiceiuri care au efect direct asupra creierului:Nu este mâncat micul dejun

În mod constant auzim că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei,dar adevărul este că foarte multă lume îl evită zi de zi,iar acest lucru tinde să reducă nivelul de zahăr din sânge. În plus,creieruluiîi vor fi furnizate cantităţi insuficiente de nutrienţi. Iar dacă acest lucru se repetă zilnic,poate duce la degenerarea creierului.

Privarea de somn

Lipsa somnului pentru o perioadă lungă de timp accelerează moartea celulelor creierului. În schimb,atunci când se doarme,corpul se odihneşte şi sunt stimulate elementele pe care le-am pierdut în timpul zilei. De aceea,somnul trebuie să fie mereu o prioritate.

Aportul ridicat de zahăr

Aşa cum se ştie deja,zahărul se găseşte în aproape toate produsele alimentare şi băuturile pe care le consumăm zilnic. Dacă vei evita zahărul,vei ajuta organismul,deoarece aportul crescut de zahăr distruge capacitatea de a absorbi elementele nutritive,ceea ce duce la malnutriţie şi dezvoltarea tulburărilor cerebrale.

Supraalimentarea

Supraalimentarea duce la creştereaîn greutate,balonare,scăderea stimei de sine,precum şi reducerea puterii mentale şi rigidizarea arterelor din creier.

Fumatul

Acesta este unul dintre obiceiurile cele mai dăunătoare,şi în ciuda tuturor celorlalte efecte secundare,este cel care conduce de asemenea la degenerarea creierului,precum şi la dezvoltarea bolilor legate de demenţă,cum ar fi boala Alzheimer.

 Alte obiceiuri care duc la degenerarea creierului sunt:

-Aerul poluat;

-Vorbitul rar;

-Acoperirea

în timpul somnului;

-Stimularea creierului în timp ce este bolnav;

-Lipsa stimulării gândurilor.