Murdăria, detergentul şi tot ce se acumulează în interiorul maşinii de spălat în timp vor ajunge, în cele din urmă, pe hainele tale. Pentru a preveni asta, curăţă maşina de spălat astfel:

- aeriseşte maşina de spălat după fiecare utlizare

- clăteşte recipientul pentru detergent regulat 

- foloseşte un amestec de detergent (o lingură) şi oţet (4 pahare) pentru dezinfectare, o dată pe lună


O altă greşeală este să foloseşti prea mult detergent sau balsam de rufe. Prea mult detergent poate crea un miros deplăcut, iar surplusul de balsam împiedică stoarcerea hainelor. Citeşte indicaţiile de pe produsele pe care le foloseşti. Nu mai folosi balsam pentru toate piesele vestimentare. Balsamul face materialul mai pufos şi facilitează călcatul. Dar, totodată, reduce absorbţia, aşa că ar fi bine să nu foloseşti atunci când speli prosoape, articole sportive sau alte haine realizate din microfibră, elastan sau spandex.


De peste 100 de ani, blugii sunt de nelipsit din garderoba noastră. Sunt versatili, practici şi uşor de purtat, însă probabil că şi tu te-ai confruntat cu decolorarea lor. După câteva spălări, pare să nu fie aceeaşi pereche pe care ai cumpărat-o tu. Uite ce e de făcut:

- Întoarce-i pe dos înainte de a-i pune la spălat

- Foloseşte un program pentru haine delicate, iar temperatura nu trebuie să fie mai mare de 140 de grade Celsius pentru că afectează culoarea şi mărimea 

- Setează viteza la maxim 600 de rotaţii pe minut

Citeşte mai mult AICI.


Sursă: brightside.me