Este una dintre cele mai sănătoase şi gustoase plante şi merită să fie inclusă în alimentaţia ta.  Oregano este bogat în fier,mangan şi alte minerale importante pentru sănătate. Din punct de vedere al conţinutului de fibre este cam pe aceeaşi poziţie cu cicoarea. Fibrele sunt extrem de importante pentru sănătate,întrucât ameliorează digestia;i previn balonarea.

În plus,oregano este sursa importantă de acizi Omega 3,benefici dacă vrei să ai o inimă sănătoasă şi un nivel al colesterolului care să fie în limite normale. Astfel,vei preveni un eventual atac de cord sau un atac cerebral.

Este apreciat şi datorită proprietăţilor sale antibacteriene. Planta conţine timol şi carvacrol,două uleiuri cu o remarcabilă putere de combatere a bacteriilor. Se pare că oregano ar fi de fapt cea mai bună variantă în tratarea Giardiei,o boală intestinală cauzată de parazitul Giardia.

Cercetările arată că un gram de plantă proaspătă este un antioxidant de 42 de ori mai activ decât merele,de 30 de ori mai benefic decât antioxidanţii din cartofi şi de 4 ori mai activ decât afinele,ceea ce înseamnă că-ţi vei menţine frumuseţea şi sănătatea pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citeşte şi:

Mirodenii la ghiveci

Strugurii fac minuni pentru pielea ta