Din rădăcină de păpădie poţi face o infuzie pentru care ai nevoie de o linguriţă de plantă şi 200 ml de apă clocotită. După o infuzate de 30 de minute,bei ceaiul de-a lungul zilei, împărţind infuzia în 4 doze. Un alt remediu este tinctura de păpădie. Din ea poţi să iei câte o linguriţă de 3 ori pe zi,pe care o amesteci cu o jumătate de pahar cu apă.
 

Lavanda şi anghinarea alină durerile

 
Dacă suferi de colecistită,iar secreţia de bilă este evacuată cu greu,inflamaţia care apare îţi dă dureri ascuţite în partea dreaptă a abdomenului. Crampele de nesuportat pot şi calmate şi cu o cură de pulbere de lavandă. Levănţica reglează activitatea bilei şi-i creşte secreţia. Pulberea o poţi cumpără ca atare din magazinele cu produsele naturiste sau o prepari cu ajutorul unei râşniţe electrice. O păstrezi într-un recipient închis ermetic şi iei din ea o linguriţă de pulbere,de 3 ori pe zi,între mese.
 
Durerea o poţi diminua şi cu tinctură de anghinare. Este un leac utilizat mai ales în caz de pietre la bilă manifestate prin dureri intercostale intermitente. Cu tinctura aceasta ţii o cură de 90 de zile. După fiecare masă principală,pui 30 de picături într-un pahar cu apă,amesteci bine şi-l bei cu înghiţituri mici.