Vrei de mult să încerci o tunsoare scurtă şi nu ştii ce te avantajează?Iată cum să porţi părul scurt pentru a-ţi pune frumuseţea în valoare.

1. Tunsoare în scări pentru faţa ovală

Dacă ai faţa ovală,poţi alege aproape orice stil sau coafură-păr scurt,mediu,lung,drept sau ondulat. Cea mai bună alegere în cazul părului scurt estetunsoarea în scări,cu un breton lung în faţă,filat,care-ţi va pune învaloare forma feţei. Această tunsoare poate fi purtată atât dreaptă,cu vârfurileşuvitelor bine definite,cât şi uşor ciufulită.

2. Bob lung pentru faţa rotundă

Părul scurt este mai pretenţios în cazul celor cu faţa rotundă,pentru că prinstilul ales,trebuie să obţii efectul de alungire a feţei. De aceea alege o tunsoarecare să nu fie mai scurtă de linia bărbiei. Un bob mai lung ar fi ideal,darevită onduleurile mari,care-ţi vor face chipul să pară şi mai rotund.

3. Păr foarte scurt pentru faţa dreptunghiulară

Scopul tău este să distragi atenţia de la linia mandibulei. Alege otunsoare foarte scurtă şi eviăa boburileşi onduleurile până la nivelul bărbiei pentru că vor accentua forma feţei şi-ţivor face chipul să pară şi mai dreptunghiular.

4. Bob scurt pentru faţa alungită

Secretul este să oferi părului tău volum în laterale,pentru ca faţa săpară mai plină. De aceea,este indicat să alegi un bob până la nivelul bărbiei,care-ţi va face faţa mai rotundă. De asemenea,poţi opta pentru un bretonfilat,pe o parte,care poate ascunde o frunte înaltă. Evită tunsorile foartescurte sau pe cele cu volum în creştet.

5. Breton inegal pentru faţa triunghiulară

O tunsoare scurtă,cu breton inegal,îţi va pune ochii şi pomeţii în valoare,iar suvitele de-o parte şi de cealaltă a feţei vor masca fruntea prea lată.