Din fericire,astfel de preparate nu sunt deloc puţine,sunt multe reţete savuroase care nu necesită mai mult de 30 de minute,precum pastele integrale cu legume. Cu un efort minim se obţine un preparat sănătos şi săţios!

Ingrediente pentru 2 porţii:

400g paste integrale
1 ceapă de apă
2 buc beţe de ţelină
100g boabe de mazăre
100g păstăi de fasole verde
6 roşii cherry
6 frunze de busuioc
200g sos roşii
50 g unt
100g caşcaval ras
pătrunjel,sare şi piper după gust

Mod de preparare paste integrale cu legume:

Mai întâi se taie verdeţurile în bucăţele oblice. Se încălzeşte apoi untul într-o tigaie,se adaugă legumele tocate şi se lasă pe foc~7 minute,amestecând în tot acest timp.

După ce legumele s-au călit în tigaie,se adaugă sosul de roşii şi se amestecă până la omogenizare.

Între timp,sunt puse pastele la fiert,respectând indicaţiile de pe pachet,în apă cu sare,altfel nu vor avea gust. După ce s-au fiert,se  scurg şi se adaugă peste sos,se mai lasă pe foc câteva minute şi gata!

Aceste paste integrale cu legume se pot servi cu cascaval ras Koliba,busuioc şi pătrunjel proaspăt presărat deasupra.

 

Reţetă cu paste integrale cu legume este realizată de Chef Gabriela Simion.