Vrei să-ţi hidratezi pielea sau să scapi de celulită? Zaţul de cafea este bogat în antioxidanţi,substanţe care menţin pielea tânără şi catifelată,azot,calciu,fosfor,potasiu şi sulf,dar şi numeroase vitamine. Combinat cu diverse alimente,acesta poate să înlocuiască produsele de înfrumuseţare din comerţ.

1. Exfoliant pentru corp

Pentru a înlătura celulele moarte,exfoliază-ţi pielea în fiecare săptămână. Amestecă trei linguri cu zaţ de cafea,o ceşcuţă cu mălai,un pliculeţ sau un cubuleţ de zahăr şi apă cât cuprinde,până se formează o pastă,apoi freacă bine pielea şi clăteşte-te cu apă călduţă. Acest preparat ajută la micşorarea porilor şi elimină sebumul în exces. Produsul nu poate fi folosit decât o singură dată,de preferat în aceeaşi zi în care ţi-ai făcut cafeaua.

2. Mască împotriva ridurilor

Odată cu trecerea anilor,ridurile încep să se contureze. Ca să le întinzi sau să împiedici apariţia altora noi,amestecă un albuş cu zaţ de cafea,suficient cât să poţi întinde masca pe faţă. Aplic-o şi las-o până simţi că te strânge pielea. Apoi spală-te şi dă-te cu o cremă de faţă nutritivă. Dacă îţi rămâne compoziţie,păstreaz-o la frigider şi o poţi folosi cel mult o săptămână.

3. Mix anticelulită

Pielea cu aspect de coajă de portocală de pe abdomen,coapse,fese,braţe sau picioare poate să-şi recapete fineţea cu ajutorul zaţului de cafea. Combină-l cu două-trei linguri de ulei de măsline,astfel încât amestecul să poată fi aplicat pe zonele cu probleme. Apoi acoperă pielea cu o folie de plastic,lasă să acţioneze timp de jumătate de oră,după care te clăteşti cu apă călduţă. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.