Oboseală accentuată

Organismul transformă vitaminele şi mineralele din alimente în resurse de energie pe care le va utiliza pentru a funcţiona corespunzător întreaga zi. Când îi vor lipsi substanţele nutritive necesare,el va lucra din ce în ce mai încet,economisind energia pentru funcţiile vitale. Astfel,te vei simţi tot timpul obosită,apatică,şi oricât de mult vei dormi îţi va fi în continuare somn.

Predispunere la fracturi

Calciuleste una dintre principalele substanţe minerale de care are zilnic nevoie corpul tău. O dietă severă presupune,în general,o scădere a numărului de alimente bogate în această substanţă. Totuşi,organismul va încerca să suplimenteze lipsa lui prin absorbţia de calciu din oase,care vor deveni din ce în ce mai fragile. Astfel te poţi alege cu alte afecţiuni precum un  risc crescut de a suferi de artroză sau de fracturi,iar în timp e posibil să faci osteoporoză.

Afecţiuni ale pielii

Fără aportul vitaminelor şi mineralelor,ţesuturile încep să se degradeze,iar pielea va avea vizibil de suferit. Într-o primă fază,producţia de colagen va scădea,iar ridurile vor fi mai accentuate şi tenul îşi va pierde elasticitatea. Tot în lipsa colagenului,celulele se vor regenera mai greu şi va fi favorizată apariţia vergeturilor.

Compromitere a sistemului imunitar

O dietă săracă în proteine va determina scăderea capacităţii de apărare a organismului. În lipsa lor,organismul nu va mai produce suficienţi anticorpi şi astfel vei fi expusă la o serie de afecţiuni. Şi puterea de concentrare va fi mai mică,şi-ţi va fi din ce în ce mai greu să duci la îndeplinire sarcinile zilnice.


Citeşte şi:

Cele mai ciudate cure de slăbit

 

Cele mai bune 50 de trucuri de slăbit


 

Dezechilibre hormonale

Tiroidaare şi ea de „pătimit“ în cazul unei scăderi bruşte de greutate. Dozajul hormonilor se destabilizează şi pot apărea afecţiuni precum hipertiroidie,caracterizată prin  insomnie,anxietate,tremur la nivelul mâinilor,slăbiciune musculară sau hipotiroidie,cu simptome precum ten palid,cădere a părului,piele uscată şi crize de spasmofilie,precum şi dereglări ale menstruaţiei. În anumite cazuri,aceste dereglări au urmări pe termen lung şi pot duce la infertilitate.

Sfatul Specialistului:Adriana Vlad,specialist nutriţie şi fitoterapie Clinica E-lite-Nutriţia,Deva E-mail:[email protected]

Dacă vrei să slăbeşti,este foarte important să te înarmezi cu răbdare,adică să pierzi maximum 1-2 kg/lună. Dacă pierzi mai mult de 3 kg într-o lună organismul poate suferi de anumite carenţe de minerale,se devitalizează,se poate instala anemia. Astfel procesul de scădere în greutate devine traumatizant pentru organe,piele,ten şi muşchi,care vor arăta inestetic dacă slăbirea este bruscă. Recomandabil ar fi să adoptăm un mod de trai sănătos pe care să-l păstrăm pe tot parcursul vieţii,şi atunci vom slăbi armonios,sigur şi fără efecte nedorite.