Kaylah Merritt, o fetiţă de un an, din localitatea britanică Darlington, a fost diagnosticată cu eczema herpeticum, cauzată de virusul herpes, din cauza unui membru al familiei.

La scurt timp după ce fetiţa a fost sărutată pe buze, i-a apărut o iritaţie la nivelul pielii, care s-a extins.

Starea fetiţei s-a agravat, astfel că părinţii au transportat-o de urgenţă la spital, unde i s-au administrat două tipuri diferite de antibiotic şi mai multe creme care să îi reducă iritaţia.

Deşi pare un lucru banal, aceasta infecţie i-ar fi putut fi fatală, susţin medicii.

„Când medicii mi-au spus ce periculos este, am plâns, gândindu-mă că puteam să o pierd din cauza unui sărut stupid. Connor a fost şocat şi nu i-a venit să creadă că de aici a pornit iritaţia. Dacă nu mergeam rapid la spital, am fi putut să o pierdem”, a spus Connor Merritt, mama fetiţei.Ce este herpesul

Herpesul este cauzat de virusul herpes simplex (HSV) şi poate apărea în zona bucală (HSV-1) şi în zona genitală (HSV-2). Herpesul localizat la nivelul buzelor se manifestă prin apariţia de mici vezicule pline cu un lichid transparent. După câteva zile de la apariţie,veziculele se sparg şi în locul lor apar cruste,care se vindecă în decursul a circa 7 zile.

Modalitatea de transmitere este prin contact direct cu leziunile sau secreţiile infectate (prin salivă sau prin utilizarea la comun a diverselor obiecte precum tacâmuri, prosoape).

Virusul herpetic rămâne în corp toată viaţa,reactivându-se în anumite condiţii precum infecţiile,expunerea la soare, anumite medicamente, în perioada menstruaţiei, dar şi în urma unor microtraumatisme locale.Sursă: Daily Mail