Crezi că există o legătură între a fi miop şi inteligenţă? Sau este doar pentru că oamenii care suferă de miopie poartă ochelari,care-i ajută să pară mai inteligenţi şi interesanţi?

Poate fi un stereotip,desigur.

Aceasta este un tendinţăculturală a oamenilor cărora le plac stereotipurile,cum că persoanele care poartă ochelari sunt mai inteligente. De la copii şi până la adulţi,mereu vezi persoane care vor să fie mai inteligente şi să aibă o personalitate mai puternică. Dar şi cei care suferă de hipermetropie poartă ochelari. Aşadar,care este diferenţa la miopi? Şi totuşi,există o legătură între miopie şi inteligenţă.

Iată care este răspunsul la această întrebare:

Relaţia dintrde miopie şi IQ-ul ridicat

Se spune că persoanele care nu văd de la distanţă au un nivel mai crescut de inteligenţă decât ceilalţi. Explicaţia este că,persoanelecare suferă de această afecţiune citesc şi învaţă foarte mult şi sunt predispuşi la miopie,dar nu se ştie cu exactitate motivul. De asemenea,studiile arată că explorarea vizuală a mediului apropiat de la naştere poate fi de fapt motivul pentru care există o legătură atât de strânsă între inteligenţă şi miopie.

Vederea limitată este egală cu un IQ mai mare?

Alte studii spun că,deteriorarea lobului occipital al creierului,care este responsabil de procesarea informaţiilor,are o strânsă legătură cu ochii. Aşadar,este solicitat mai mult lobul frontal al creierului,care este responsabil de nivelul mai crescut de gândire. Aceasta este corelaţia.

Aspectul psihologic

O persoană care suferă de miopie nu vede clar la distanţă,aşadar,este mai puţin distrată şi este mai concentrată în ceea ce face. De asemenea,se spune că miopii au abilitatea de a fi mai creativi. Şi,în acest caz,creierul este dependent de ceea ce vede pe moment,datorită limitării câmpului vizual.

Tot ei sunt cei care muncesc mereu mai mult,nu sunt inclinaţi spre riscuri de niciun fel. Acest lucru se întâmplă deoarece ştiu să păstreze distanţa,şi lucrează în plus pentru a progresa mai mult.

Cuvântul inteligenţă

Termenul inteligenţăare mai multe sensuri,iar abilităţile cognitive şi psiho-lingvistice pot varia. De obicei,inteligenţa este definită ca abilitatea general mentală de a rezolva problemele,de a rezona,învăţa şi gândi. Aceste lucruri nu le fac doar cei care suferă de miopie,ci toată lumea.

Credit foto:www.boldsky.com