Plaja Tuzla, singura din Romania cu apă turcoaz şi nisip fin. Pescarii locului te îmbie mereu cu peştii proaspăt prinşi. Farmecul locului este chiar liniştea care te înconjoară. Oamenii vin în Tuzla pentru a auzi valurile mării si briza.

Plajele sunt mai putin populate. Terasele nu au acaparat plajele, încă. Zona nu este plină de şezlonguri, umbreluţe sau alte nebunii pentru care trebuie să plăteşti. Pe plaja de la Tuzla vin să se bronzeze turişti români, dar şi străini.

"Facem autostopul. Venim din Polonia şi am fost în câteva ţări, Croaţia, Muntenegru şi acum România. Este un loc minunat, apa este caldă şi totul este grozav, oamenii sunt primitori", susţine o turistă.

Cei dornici de o mică vacanţă în Tuzla nu trebuie să îşi facă griji pentru costuri. O noapte de cazare la localnici costă între 60 şi 100 de lei, pe noapte. O noapte cu cortul, pe plajă, e gratuită.

"Verdeaţa, nu e aglomeraţie mare, e frumos, natura, vorba aia. Azi e şi marea liniştită. Stăm la cort, ne autogospodărim şi ce să vă spun în linii generale cam aşa ceva. Apa e bună, nisipul e bun, lumea e destul de liniştită",
susţine un turist.

Plaja de la Tuzla este încă un loc virgin. Apa e curată, ai şi vegetaţie, stânci şi barăci de pescari unde oaspeţii sunt primiţi cu braţele deschise. E din ce în ce mai căutată de oameni. Pescăriile oferă peşte proaspăt, zilnic. O porţie costă între 10 şi 30 de lei.

"Sunt plaje care atrag foarte tare turiştii străini dar şi români deopotrivă care îşi doresc altceva decât turismul tradiţional şi sunt foarte accesibile, dar care oferă acea linişte, acea satisfacţie a unor locuri pe care le descoperă mai puţini şi nu aglomeraţia şi îngrămădeala plajelor cu şezlonguri multe cu umbrele, cu beach baruri, cu zgomot",  susţine un agent de turism.

Tuzla se află jumătatea distanţei dintre Constanţa şi Mangalia, pe DN39. Plaja este la o distanţă de 5 kilometri faţă de drumul principal. Ca să ajungeţi acolo, trebuie să parcurgeţi un drum anevoios, neasfaltat. Anual, 3.000 de turişti vizitează acest loc, informează digi24.ro.