De fapt,glandele lacrimale produc 10 grame de lacrimi în fiecare zi şi aproape 30 de litri pe an. De asemenea,femeile plâng mai des decât bărbaţii. Un articol realizat şi publicat de American Psychological Association,în 2014,afirmă că femeile plâng în medie de 5,3 ori pe lună,în timp ce bărbaţii plâng în medie de 1,3 ori pe lună.

Plânsul eliberează lacrimi care pot fi:lacrimi bazale,lacrimi reflex sau chiar lacrimi psihice (lacrimi produse de emoţii). În timp ce lacrimile reflex sunt de 98 % apă,lacrimile emoţionale conţin niveluri mai ridicate de hormoni de stres.

În timp ce acest flux de lacrimi sărate înceţoşează vederea şi ochii se umflă,au şi un impact asupra psihicului.

Atunci când lacrimile sunt produse pe fond emoţional,sunt eliminate toxinele şi hormonii din organism,care s-au acumulat în timpul stresului. Plus că,lacrimile sunt capabile de-a calma irisul. Cu toate acestea,pentru cei care sunt conştienţi de frumuseţe,vor dori să-ţi şteargă repede lacrimile,pentru a evita umflarea ochilor.

De asemenea,lacrimile elimină energia negativă din corp,pentru a permite construirea unei noi energii pozitive. Aşadar,plânsul este normal. Nu trebuie să-ţi fie ruşine. Eliberează-te de toate durerile prin plâns.

Iată care sunt motivele pentru care plânsul este în acest moment sănătos pentru organism:

Ajută la eliminarea toxinelor

Prin plâns sunt eliminate din organism toxinele şi substanţele chimice,este scăzut şi eliberat nivelul de cortizol,hormonul de stres. În timp,acestea duc la creşterea tensiunii emoţionale,care pot afecta sănătateaîn mod negativ. Plânsul are beneficii asemănătoare cu terapia sau sesiune de masaj,dar este gratis. Nu trebuie plătit.

Ajută la reducerea nivelului de stres

Lacrimile emoţionale sunt cele care eliberează cortizolul din organism. Atunci când plângi,lacrimile activează acest hormon,fiind cel care produce stresul şi tensiunea şi te face să te simţi rău. După ce plângi,te simţi mai bine,te eliberezi de gândurile negative.

Atunci când eşti foarte stresată,este foarte important să plângi. Acest lucru va reduce riscul de a suferi un atac de cord sau atac cerebral. De asemenea,stresul este cel care duce la dezvoltarea mai multor probleme de sănătate,cum sunt afecţiunile cardiovasculare,hipertensiune arterială,diabet de tip 2 şi obezitate.

Stimulează activitatea cerebrală

Prin plâns sunt eliberate în organism endorfine,hormonii ”stării de bine”,care te ajută să te simţi mult mai bine. Mai mult decât atât,endorfinele au un efect sedativ care te ajută să adormi mai repede. Probabil că ai observat că adormimai repede după ce plângi.

Îmbunătăţeşte vederea

Lacrimile eliberate curăţă şi protejează ochii de iritaţie şi,la fel de bine,îmbunătăţesc vederea. Atunci când te loveşti sau există o durere sau iritaţie în ochi,glanda lacrimală stimulează fluidul din ochi şi,astfel,sunt curăţaţi.