Planta banală care tratează bolile renale, reduce colesterolul şi te ajută să slăbeşti

1 85166 original jpg jpeg

În popor se spune că păpădia vindecă o sută de maladii. Păpădia este folosită în alimentaţie din vremea strămoşilor noştri, cu ea putem prepara o varietate de alimente sănătoase şi gustoase.

Florile de păpădie cresc peste tot, chiar şi pe marginea drumurilor poluate. În preparatele naturiste se folosesc atât florile, cât şi frunzele, tijele şi rădăcina, toate fiind recomandate în curele de detoxificare.

Începând cu luna aprilie, poţi strânge păpădie ca s-o foloseşti pentru diverse boli. Această plantă cu intensă acţiune diuretică te va ajuta să previi şi să tratezi multe probleme de sănătate.

Păpădia are proprietăţi hipotensoare, depurative, diuretice şi laxative recunoscute, realizând astfel eliminarea din organism a colesterolului şi a deşeurilor metabolice. 

image

Mai mult decât atat, potrivit celor mai recente studii ,rădăcina de păpădie este citotoxică pentru trei tipuri de celule canceroase, iar dacă vrei  să scapi de toxinele acumulate în organism, urmează o cură cu salată de păpădie.

Cum consumi păpădia

În China, păpădia este considerată un aliment. Ea este special cultivată pe plantaţii, ca ingredient pentru salate de vitamine, diferite lichioruri şi băuturi,medicamente care pot fi făcute din frunze suculente şi rădăcini şi, desigur, dulceaţa din flori de păpădie, care în toate timpurile a fost populară.

Rădăcinile sunt extrem de benefice pentru ficat, vezica biliară, rinichi şi sistem limfatic, tratează constipaţia, acneea, hepatita, reumatismul, dar şi chisturile şi diversele formaţiuni tumorale.

Reţetă de sirop de păpădie - ingrediente: 

- 400 g flori galbene de păpadie

- 4 lămâi tăiate felii

- 4 portocale felii

- 3 litri de apă

Lasă peste noapte toate ingredientele în apă, la infuzat. Apoi, adaugă 2 căni de zahăr şi lasă amestecul să dea o dată în clocot. Când compoziţia devine vâscoasă, se pune în sticle sterilizate în prealabil. Apoi folosiţi acest sirop pentru a trata răcelile, tusea, bronşita.

se face dintr-un amestec de rădăcină uscată şi frunze. În cana cu apă clocotită, adăugaţi o linguriţă din acest amestec şi lăsaţi la infuzat 5 minute, după care consumaţi-l.

image

Atenţie! În doze mari,p ăpădia poate provoca probleme ale stomacului. De aceea, cel mai bine este să respecţi indicaţiile medicului fitoterapeut când urmezi un tratament cu această plantă.

Sursă: doctorulzilei.ro



Recente

oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg